Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Verdieping
-
De Nederlandse Hartstichting collecteert: geen collectant te zien
Eind jaren 80 had ik de leiding van de landelijke huis-aan-huiscollecte van de Nederlandse Harstichting. Het was elk jaar weer een groot feest om met tienduizenden collectanten in één week heel veel geld op te halen voor de bestrijding van hart- en vaatziekten. Er gaat niets boven geven aan de deur, van mens tot mens. De collectanten zijn je ambassadeurs, zeiden we altijd. Want dat is het wezen van de collecte. Maar dit jaar gaat het noodgedwongen anders. Wel nog van mens tot mens, maar niet meer aan de voordeur.
-
Liveblog: Hoe de goededoelensector met de coronacrisis omgaat (6 t/m 17 april)
Goede doelen beginnen langzaam maar zeker de consequenties van de coronacrisis te voelen en ook belangrijke sectororganisaties ontkomen niet aan aanpassingen aan hun werkwijze. Het coronavirus CoVid-19 levert extra werk op, of juist helemaal geen werk. Één ding is zeker: er staan nog een paar roerige weken voor de deur. Wij houden je met dit liveblog op de hoogte. Hoe de goededoelensector op dit punt gekomen is lees je in onze vorige liveblogs, bijvoorbeeld in die van vorige week (30 mrt t/m 3 april), die week daarvoor (23 t/m 27 mrt) of de eerste na de uitbraak (16 t/m 20 mrt).
-
Mona Keijzer gebruikt Coronacrisis om anti-belwetsvoorstel door de Kamer te loodsen
De inspanningen van DDMA en Goede Doelen Nederland om het wetsontwerp dat het bellen verder gaat bemoeilijken gewijzigd te krijgen hebben niet tot resultaat geleid. Nu de officiële adviezen binnen zijn is het voorstel naar de Kamer gestuurd.
-
LegacyForesight: hoe het coronavirus effect kan hebben op werving nalatenschappen
Het coronavirus en haar ongekende gevolgen hebben effect op de hele wereldbevolking. Ook de nalatenschappenmarkt ondervindt een aardverschuiving. Aan de ene kant worden testamenten belangrijker, aan de andere kant zijn verschillende aspecten van de werving lamgelegd. LegacyForesight onderzocht de potentiële gevolgen van het coronavirus voor de komende vijf jaar (met cijfers uit het Verenigd Koninkrijk, Nederlandse cijfers verschijnen in juni).
-
Liveblog: Het coronavirus in de goededoelensector (30 maart t/m 3 april)
Hoe staat de goededoelensector ervoor na twee weken 'intelligente lockdown' en 'social distancing'? En wat moet er gebeuren als de crisissituatie nóg een paar weken, misschien wel maanden voortduurt? Ook deze week houdt het Vakblad fondsenwerving weer bij wat er tijdens de uitbraak van het coronavirus gebeurt in de goededoelensector. Lees ook de liveblogs terug van vorige week en die week ervoor.
-
Fondsenwerving in tijden van Corona
De wereld staat op z'n kop. Sinds enkele weken zijn we helaas massaal in de greep van het Corona-virus. En natuurlijk gaan we als fondsenwervers door. Ons werk houdt nooit op, juist nu niet, nu we zo hard nodig zijn. Maar de vraag die veel van ons bezig houdt, luidt: 'Wat kan er nog?'
-
De toekomst van onze branche en ons beroep
Het gebeurt me de laatste weken steeds vaker. Een mailtje, een telefoontje of iemand die het tussen neus en lippen aan me vraagt: 'Wat vind jij nou van het samengaan van Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland?' Tot op heden heb ik gezwegen en er het mijne van gedacht. Maar een uitgesproken mening heb ik wel, en die heb ik toch maar eens getracht te formuleren. Bij deze dus, voor wie er in geïnteresseerd is.
-
Een mooi gebaar
In een eerdere column riep ik de fiets uit tot held van 2020. Dat was misschien een beetje voorbarig. Want nu een groot deel van de mensheid gedwongen thuis zit, wordt er ineens veel minder gefietst (of je moet alle hometrainers mee gaan rekenen). Bovendien heeft de fiets serieuze concurrentie gekregen. Van Irma Sluis.
-
Gevolgen coronacrisis voor nalatenschappenwerving in het Verenigd Koninkrijk (ENG)
Covid-19 could impact on legacies via a range of quite separate mechanisms. Over the next five years, the most direct impact on the legacy market is likely to be through one or more of the following.
-
De donor-werft-donoractie van Sanquin
In de wet staat dat Nederland zelfvoorzienend moet zijn in bloedproducten. Dat moet gebeuren op basis van vrijwillig en belangeloos afgestaan bloed. De divisie Bloedbank van Sanquin zorgt voor het behoud en de werving van donoren. Afgelopen november introduceerde Sanquin een nieuwe manier van donorwerving; de donor-werft-donorcampagne ‘Sint hier ben ik’.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 38
- 39
- 40
- ...
- 109
- Volgende pagina