Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Artikelen per auteur
-
Met gevaar voor eigen leven: mensenrechtenactivisten ook online aangevallen
Mensenrechtenactivisten, die bijvoorbeeld opkomen voor de rechten van vrouwen, de LGBTQIA-community of het klimaat, worden vaak fysiek bedreigd. Maar ze worden ook online aangevallen, onder andere door overheden en religieuze organisaties. Het Vakblad sprak met Frerieke van Bree, van het Digital Defenders Partnership (DDP), geleid vanuit Hivos en subsidiënt, het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), bij monde van Guus van Zwoll.
-
Teruglezen: liveblog van de Vakdag fondsenwerving 2022
In de Rijtuigenloods in Amersfoort vond donderdag 23 juni de dertiende editie van de Vakdag fondsenwerving plaats: hét evenement voor de fondsenwervende sector. Een dag vol inspiratie, kennisuitwisseling en nieuwe perspectieven. Met meer ruimte voor verdieping, inspiratie en volop gelegenheid elkaar te ontmoeten. De Vakdag fondsenwerving werd dit jaar gezamenlijk georganiseerd door Goede Doelen Nederland en het Vakblad fondsenwerving. Was je er niet bij, of wil je zien hoe de dag was? Redacteur Marijn Thijs verzorgde updates vanaf de dag:
-
Goede Doelen Nederland en Vakblad fondsenwerving werken samen voor de Vakdag: een logische keuze
Het lijkt logisch, maar het is de eerste keer dat Goede Doelen Nederland en Vakblad fondsenwerving de handen ineen hebben geslagen om de Vakdag fondsenwerving 2022 te organiseren. Margreet Plug, directeur Goede Doelen Nederland, en Petra Hoogerwerf, hoofdredacteur van het Vakblad, zijn in hun nopjes.
-
Ronald McDonald Kinderfonds: Over het organiseren van sportevenementen
Het kan weer: evenementen organiseren. Sportende mensen die zwoegen voor het goede doel en publiek langs de kant dat de sporters aanmoedigt. Een gesprek met Linda Landman, teammanager fondsenwerving en Miranda Noorlander, adjunct-directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, over het succes van HomeRide, HomeRun en HomeWalk. Met veel openheid over wat geleerd is door de jaren heen en hun ‘kippenvelmomenten’.
-
Jaarlijks even stilstaan bij wat er speelt
De Vakdag fondsenwerving van 23 juni is een moment om elkaar weer te ontmoeten, geïnspireerd te worden en te leren. Maar het is ook een jaarlijks moment voor de sector als geheel om stil te staan bij de vraag: hoe staat het met onze professionaliteit en welke kwesties spelen er in de filantropische sector? Toen ik mijn artikel voor het Vakblad over dit onderwerp uit 2017 teruglas, viel me op dat enkele citaten van toen, ook nu aansluiten bij de inhoud van dit Vakblad én bij de opzet van de Vakdag 2022.
-
Geven in Nederland 2022: Zes inzichten voor de praktijk
Hoe is het geefgedrag en de maatschappelijke betrokkenheid veranderd in 2020-2021? Welke uitdagingen en mogelijkheden bracht de coronapandemie voor filantropische organisaties? Wat betekent de veranderende context voor geefgedrag in de nabije toekomst? Het Centrum voor Filantropische Studies bracht onlangs de resultaten van haar onderzoek ‘Geven in Nederland 2022’ uit en onderzocht het geefgedrag tijdens de coronacrisis (2020-2021). Daaruit blijkt dat de coronapandemie invloed heeft gehad op het geefgedrag van Nederlanders.
-
Evolueren in collecteland: op weg naar de hybride collecte
De deurbel gaat. Wanneer je opendoet staat er iemand met een vriendelijke blik en een collectebus. Je besluit dat je iets wilt doneren. Wat pak je er dan anno 2022 bij: je portemonnee met kleingeld of je telefoon? Na de pandemie, die afstand en isolatie bracht, houdt die vraag de collecterende goede doelen extra bezig. Hoe ziet de toekomst van de collecte eruit? Drie goede doelen delen hun visie op de bewegingen in het collectelandschap. Drie verschillende organisaties, met drie andere conclusies.
-
Programma Vakdag: Inspiratie, verdieping en ontmoeting
Het programma van de Vakdag fondsenwerving is samengesteld door Stans van Egmond (hoofd beleid) en Nicole Mooij (beleidsmedewerker fondsenwerving), beiden werkzaam bij Goede Doelen Nederland, Petra Hoogerwerf (hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving en zelfstandig adviseur en trainer) en Deny de Jong (eindredacteur webinarprogramma van voorheen Nederland Filantropieland en zelfstandig adviseur en trainer). Het programmateam geeft toelichting op wat de visie is achter de programmering.
-
Onderzoek ‘Mystery Donor’ Salesforce: digitale fondsenwerving kan nog veel effectiever
Welke eenvoudige stappen kan elke organisatie nemen om online donaties te maximaliseren, de emaillijst te vergroten en de ervaring van de supporter te verbeteren? Die vraag probeert salesforce.org te beantwoorden in haar nieuwe rapport naar aanleiding van hun Mystery Donor onderzoek. Het onderzoeksteam deed (samen met NextAfter) een online donatie aan 630 goede doelen in negen landen, waaronder Nederland, om te kijken hoe de donor journey en het daaropvolgende e-mailproces eruitziet.
-
WeTransfer en Special Arts: creativiteit als basis voor samenwerking
In de galerie van Special Arts staat zeer kleurrijke kunst. Keramiek, schilderijen, geknoopte poppen en sculpturen. We spraken met directeur Tine Veldhuizen hoe mensen met een beperking zich als kunstenaar ontwikkelen. En hoe de organisatie financiering werft voor de activiteiten. Maurits Sterkenburg is outsider artist en spoken word dichter en vertelt over zijn drijfveren. Tessa Pauw en Moniek Suren van WeTransfer waren de drijvende kracht om een online galerie te ontwikkelen voor Special Arts: www.specialarts.org/. Ze geven toelichting over dit project.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 16
- 17
- 18
- ...
- 110
- Volgende pagina