Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten geschreven door Gastauteur
-
De zegeningen van het huidige loterijstelsel
Het kabinet heeft enige tijd geleden aangekondigd om in 2017 nieuwe loterij-initiatieven toe te willen laten. Waarom het dit zo snel wil veranderen en tot welke verbetering dat moet leiden is onduidelijk. Het zou betekenen dat Nederland als eerste en enige land in Europa zijn loterijmarkt openstelt voor buitenlandse aanbieders. Daardoor ontstaat de mogelijkheid dat buitenlandse, grote gokconcerns de Nederlandse markt overspoelen. Want de Nederlandse loterijen zijn groot in fondsenwerven, als loterij zijn zij internationaal bezien piepklein. En dus kwetsbaarder dan het lijkt.
-
De doelomschrijving van de ANBI en haar Belgische tegenhanger
Wie actief is in de non-profitsector gaat vroeg of laat op zoek naar een geschikte rechtsvorm om zijn nobele activiteiten in goede banen te leiden. Maar welke rechtsvorm is hiervoor het meest geschikt, en hoe zit dat eigenlijk in België?
-
Het is tijd om het roer om te gooien: van verzakelijking naar vermenselijking
Kiezers klagen dat ze stemvee zijn en donateurs voelen zich nogal eens een financiële melkkoe. Dat gebeurt als ngo’s transactiegericht zijn en niet relatiegeoriënteerd. Ze zoeken wel verbinding met de bankrekening van donateurs maar niet met hun waarden, zorgen, emoties en overtuigingen. Tijd om het roer om te gooien en in fondsenwerving niet verder te verzakelijken maar juist te vermenselijken!
-
Peer-to-peer fondsenwerving steeds succesvoller
Peer-to-peer fondsenwerving zit in de lift. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van PeerWorks Consulting. Waar sommige, meer traditionele vormen van fondsenwerving wereldwijd onder druk staan, wordt peer-to-peer fondsenwerving steeds succesvoller. -
Een grote leider kan donateurs aan zich binden
De tijd dat alles vanzelf leek te gaan is voorbij. We moeten harder werken dan ooit om de fondsen die we nodig hebben, binnen te halen. Dat maakt ons kwetsbaar voor beschuldigingen over onze fondsenwervingsmethodes, zoals we zien in verschillende landen. De mogelijke gevolgen hiervan voor het vertrouwen van de donateurs, en daarmee ons vermogen onze doelstellingen te realiseren, is zorgwekkend. Het gaat immers niet alleen om geld, maar om mensen, dieren en het milieu. En in sommige gevallen, letterlijk, om het verschil tussen leven en dood.
-
Nieuw! Eén erkenningsregeling voor alle goede doelen
Het heeft even geduurd, maar na een intensieve voorbereiding is 1 januari de nieuwe erkenningsregeling Goede Doelen gestart. Organisaties kunnen zich nu aanmelden om zich te laten erkennen. In het voorjaar van 2016 worden naar verwachting de eerste erkenningen afgegeven. Het is de bedoeling dat de verschillende bestaande keurmerken komen te vervallen. Met een erkenning maak je zichtbaar dat je aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoet en zaken op orde hebt. Verwacht wordt dat over drie jaar het overgrote deel van de goede doelen een erkenning heeft.
-
Consumenten spelen vaak verstoppertje: Op zoek naar de donateur
Consumenten spelen verstoppertje. Naast het feit dat ze precies weten hoe ze straatwervers moeten ontlopen, is er meer aan de hand. Zo heeft het sterk groeiende Netflix geen reclames en kiezen steeds meer gebruikers van Spotify en Apple Music voor de betaalde variant, zodat ze zonder onderbreking muziek kunnen luisteren. Daarnaast wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van adblockers en daalt de laatste jaren de netto tijd dat mensen tv kijken, en ook de manier waarop.
-
Vinden en binden van donateurs is het grootste knelpunt voor goede doelen
Het vinden en binden van donateurs wordt steeds belangrijker, maar ook steeds moeilijker. Het oude geven in de vorm van een vast bedrag per maand raakt meer en meer uit de mode en de nieuwe generatie donateurs wil meer beleving, betrokkenheid en inspiratie ervaren bij het goede doel dat zij steunt. De huidige marketingaanpak van veel charitatieve instellingen lijkt hier onvoldoende op aan te sluiten, wat vraagt om een andere benadering.
-
Commerciële activiteit... Mag dat nou?
Regelmatig komen er berichten voorbij dat de ANBI -status van een stichting wordt ingetrokken omdat er sprake is van commerciële activiteiten of een commercieel tarief. Maar een theater mag toch een toegangsprijs rekenen voor een voorstelling? Hoe zit dit nou? Wij vroegen Wilbert van Vliet en Dion Wetterhahn van HVK Stevens Belastingadvies om het voor ons uit te leggen in onderstaand artikel.
-
Mindwize fietst rond de Kilimanjaro voor Flying Doctors
Bij elkaar leggen ze 3.377 kilometer af. De temperatuur reikt geregeld tot 40 °C. Er is een constante hotline tussen Tanzania en Hoofddorp. De schade: één kapotte elleboog en hier en daar een lekke band. De voldoening: enorm. Hoe een team van Mindwize de Kilimanjaro in Tanzania bedwingt en en passant € 21.613 bij elkaar fietst voor Amref Flying Doctors.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 9
- 10
- 11
- ...
- 22
- Volgende pagina