Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten geschreven door Marijn Thijs
-
Teruglezen: Frustrerende ochtend voor goededoelensector bij plenair debat Telecommunicatiewet
Na een lange periode van uitstel was het woensdag eindelijk zover: de Telecommunicatiewet is vandaag plenair behandeld in de Tweede Kamer. Acht Kamerleden meldden zich aan het spreekgestoelte. Zij deden hun zegje tegen Mona Keijzer, als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat verantwoordelijk voor de wetswijziging. Lees hier het liveverslag van webredacteur Marijn Thijs en expert telefonische fondsenwerving Jeroen Hogenhout terug:
-
‘Overheden hebben non-profits onvoldoende gesteund en erkend in coronatijd’
Overheden hebben onvoldoende steun en erkenning gegeven aan non-profits tijdens de coronapandemie. Dat schrijft de Charities Aid Foundation (CAF) naar aanleiding van een onderzoeksrapport naar de reactie van internationale overheden op de coronapandemie. In het rapport zijn beleidsreacties ter ondersteuning van filantropische donaties en het maatschappelijk middenveld bestudeerd.
-
Wat heeft ‘coronajaar’ 2020 gebracht voor goede doelen op social media?
Aan het einde van het jaar is het altijd interessant om terug te blikken op hoe het dit jaar is gegaan. Het in kaart brengen van de groei van goede doelen op social media is dit jaar misschien wel extra interessant, omdat de rol van het kanaal met het wegvallen van face-to-face werving en evenementen dit jaar in theorie groter was dan eerst. Tegelijkertijd was er misschien minder tijd voor het draaiende houden van een Instagram-, Facebook- of Twitterpagina. Fondsenwerversblog Fundraiser Online maakt de eindstand voor 2020 op.
-
MarketResponse: ‘CliniClowns meest klantvriendelijke goede doel’
De marktonderzoekers van MarketResponse onderzoeken ieder jaar welke organisaties het meest klantvriendelijk zijn. Vanaf 2020 worden ook een twintigtal goede doelen en non-profits onder de loep genomen. Over het algemeen doen de bestudeerde non-profits het goed, maar CliniClowns deed het in 2020 het beste.
-
EU-beleidsmakers in Brussel: EFA kijkt naar de stand van zaken
Ook op Europees niveau was het een bewogen jaar door de coronacrisis. Hoewel de Europese Commissie plannen had om onder andere over beleid te praten dat effect heeft op de fondsenwervende sector, zijn veel punten van de agenda gevaagd. Wat is er dit jaar wel besproken, en wat is er naar 2021 doorgeschoven? Gastauteur en columnist Patrick Gibbels geeft op de site van de European Fundraising Agency (EFA) een update.
-
Geen ruimte in agenda Tweede Kamer voor debat Telecomwet dit jaar
De Tweede Kamer heeft de agenda voor de periode tot het kerstreces bekend gemaakt. Ondanks meldingen dat het dossier rond de Telecomwet nog dit jaar plenair zou worden besproken, blijkt er toch geen ruimte voor te zijn. Het debat staat nu onder voorbehoud gepland voor de week van 11 januari 2021, de eerste week na het kerstreces.
-
Niketan wint ‘Thuis voor ieder kind’ als deel van Wilde Ganzen-Partinmaand
Stichting Niketan is de winnaar van de actie ‘Een thuis voor ieder kind’. De organisatie kreeg de prijs tijdens het slotstuk van de Wilde Ganzen-Partinmaand nadat het project ‘Een veilig thuis voor kinderen met een beperking’ door de jury als beste was beoordeeld. De stichting won 10.000 euro.
-
Volgende editie Vf donderdag 3 december op de mat
De redactie is er zo tegen het einde van het jaar nog eens goed voor gaan zitten. Ruim drie weken na het verschijnen van het vijfde blad van het jaar volgt volgende week donderdag (3 december) alweer de volgende: met de vaste rubrieken en de verdieping die je van ons gewend bent. Wat kan je verwachten van het 144e Vakblad?
-
Belgische goededoelensector op zijn gat door coronacrisis
Een gemiddeld verlies aan inkomsten van vijftig procent, met uitschieters naar negentig procent voor kleine non-profits: de Belgische goededoelensector heeft een door de coronacrisis een zware dreun gekregen. Dat blijkt uit een enquête van Belgisch onlineplatform Goodgift over de impact van de coronacrisis waaraan 115 goede doelen en vzw’s (vereniging zonder winstoogmerk) meededen.
-
TikTok test fondsenwervingstoepassing bij geselecteerde accounts
Sociaal platform TikTok is mogelijkheden aan het onderzoeken om, net zoals op Facebook en Instagram, een donatiemogelijkheid te implementeren waarmee gebruikers fondsen kunnen werven voor doelen waar ze om geven. Dat schrijft Amerikaanse nieuwssite Techcrunch. De functionaliteit wordt op dit moment getest onder een geselecteerd groepje gebruikers. Het is niet duidelijk of er ook Nederlandse accounts uitgekozen zijn om aan de test mee te doen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 13
- 14
- 15
- ...
- 23
- Volgende pagina