Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Verdieping
-
Milou de Ruig (Plastic Soup Foundation) over fondsenwerving
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Deze keer: de ambitieuze starter Milou de Ruig, fondsenwerver bij Plastic Soup Foundation. 'Door samen te werken met bedrijven kunnen we elkaar versterken.'
-
Opinie: Wat ik heb geleerd van mijn vrijwilligersreis naar India
Na 2,5 jaar werken voor het Vakblad fondsenwerving heb ik gesprekken gevoerd met allerlei spelers in de sector en heb ik een behoorlijk beeld van de motivaties en werkwijzen van goede doelen kunnen vormen. De laatste maanden probeer ik die nieuwe inzichten steeds meer te gebruiken om te reflecteren op mijn eigen positie en mijn impact in het verleden. Dat blijkt soms best confronterend te zijn. Met de kennis van nu kan ik bijvoorbeeld, terugkijkend op een vrijwilligersreis die ik in 2012 maakte, enig gevoel van schaamte over hoe het toen ging niet meer onderdrukken.
-
Evenementen: er gaat niets boven het echte (live) werk
De pandemie heeft ons onder andere, geleerd hoe het is om te leven zonder live evenementen. Van bruiloften tot festivals, voetbalwedstrijden tot theatershows, en van etentjes tot werkcongressen… noodgedwongen hebben we ervaren hoe het leven is zonder live bijeenkomsten. En het voelde vreselijk. We misten de energie, het contact dat we hadden wanneer we met andere mensen in dezelfde ruimte, dezelfde straat, dezelfde kamer of rond dezelfde tafel waren. We hebben ons gerealiseerd hoe belangrijk – hoe essentieel – live evenementen zijn voor ons welzijn als individu en voor de maatschappij als geheel.
-
Filantropie-nieuws van over de grens: juni 2021
Het Vakblad fondsenwerving richt voor een nieuwe webrubriek de pijlen op het buitenland. Want ook buiten de grenzen bestaat er natuurlijk een bruisende goededoelenwereld, waar van alles gebeurt dat het vermelden waard is. De internationale round-up van vrijdag 9 juli 2021:
-
EESC: Duurzaam en daadkrachtig opveren na de pandemie
Op het moment van schrijven worden er in Nederland ongeveer een kwart miljoen prikken per dag gezet, loopt de ziekenhuisbezetting terug en kunnen steeds meer faciliteiten open. Kort gezegd: het ziet ernaar uit dat het ergste deel van de coronapandemie langzaamaan voorbij is. Toch heeft het virus de maatschappelijke verhoudingen flink opgeschud de afgelopen vijftien maanden, en dat laat nu zijn sporen na. Ook de goededoelensector heeft stevige klappen moeten incasseren, terwijl de inzet van non-profits ook na de coronacrisis belangrijk blijft. Sterker nog, extra maatschappelijke inzet voor bijvoorbeeld armoedebestrijding, (mentale) gezondheidszorg en de cultuursector lijkt harder nodig dan ooit.
-
Opinie: Op het snijvlak tussen goed willen doen en goed doen
RTL Nieuws kopte eind vorige maand in: ‘Warren Buffett krijgt zijn geld maar niet weggegeven: nog honderd miljard over’. Het is natuurlijk geweldig dat Buffett al miljarden heeft uitgegeven aan verschillende stichtingen, maar in hoeverre staan al deze goedbedoelde acties van goed willen doen, ook gelijk aan goed doen?
-
Ontwerp de gewenste customer journey 'met vliegroute en kompas'
De wereld om ons heen gaat beetje bij beetje steeds meer open. De versoepelingen rondom de coronamaatregelen worden met open armen ontvangen. Zo ziet het ernaar uit dat reizen en vakanties in het buitenland deze zomer weer mogelijk worden en die vreugde is voelbaar. In deze positieve energie nemen wij jullie graag ook mee op reis. Op klantreis wel te verstaan. Are you ready for take-off?
-
De belangrijkste punten uit de ANBI-brief van staatssecretaris Vijlbrief
Demissionair staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij antwoord geeft op een aantal ANBI-gerelateerde vraagstukken. Hij schrijft daarin onder andere dat er onderzoek komt naar de definitie van het ‘algemeen belang’, crowdfundingplatforms in staat zijn de ANBI-status te krijgen en er nieuwe criteria rondom de anti-oppoteis aanstaande zijn. Wij zetten de belangrijkste punten uit de brief op een rijtje:
-
Record aan zakelijke donaties voor het Rode Kruis in 2020
Het Rode Kruis heeft in 2020 met ruim twintig miljoen euro een recordbedrag aan zakelijke donaties ontvangen. Bedrijven doneren en willen samenwerken vanwege de grote maatschappelijke relevantie van het Rode Kruis, in noodsituaties en juist tijdens de coronacrisis. Vakblad fondsenwerving onderzocht de kansen en de addertjes onder het gras.
-
Nederlandse versie van de Free Wills Month een feit: 'Haalt mensen over de streep'
De eerste Gratis Testament Maand is een feit. Hoe is de actie, naar het idee van de Engelse versie, Free Wills Month, hier in Nederland verlopen en hoe kreeg de campagne vorm? Vakblad fondsenwerving spreekt Arjen van Ketel, Legacy Fundraising, Thomas Grosse Stüve van Oxfam Novib en Frances Hilbers-Kuijs van CliniClowns.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 24
- 25
- 26
- ...
- 109
- Volgende pagina