Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten over Collecteren
-
Mensen met dementie moeten zo lang mogelijk mee blijven doen
In acht jaar tijd is Alzheimer Nederland verdrievoudigd in inkomsten: van elf naar ongeveer 34 miljoen. Hiermee staat het nu, na KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting, op de derde plek van de gezondheidsfondsen. Gea Broekema (zelf bestuurder van 2007 tot 2018) ging op zoek naar hoe dit zo gekomen is. Ze sprak met Patricia Kerckhoff, in november 2022 benoemd tot directeur-bestuurder. Samen met haar collega Gerjoke Wilmink vormt zij de Raad van Bestuur.
-
Geven in Nederland 2022: Zes inzichten voor de praktijk
Hoe is het geefgedrag en de maatschappelijke betrokkenheid veranderd in 2020-2021? Welke uitdagingen en mogelijkheden bracht de coronapandemie voor filantropische organisaties? Wat betekent de veranderende context voor geefgedrag in de nabije toekomst? Het Centrum voor Filantropische Studies bracht onlangs de resultaten van haar onderzoek ‘Geven in Nederland 2022’ uit en onderzocht het geefgedrag tijdens de coronacrisis (2020-2021). Daaruit blijkt dat de coronapandemie invloed heeft gehad op het geefgedrag van Nederlanders.
-
Evolueren in collecteland: op weg naar de hybride collecte
De deurbel gaat. Wanneer je opendoet staat er iemand met een vriendelijke blik en een collectebus. Je besluit dat je iets wilt doneren. Wat pak je er dan anno 2022 bij: je portemonnee met kleingeld of je telefoon? Na de pandemie, die afstand en isolatie bracht, houdt die vraag de collecterende goede doelen extra bezig. Hoe ziet de toekomst van de collecte eruit? Drie goede doelen delen hun visie op de bewegingen in het collectelandschap. Drie verschillende organisaties, met drie andere conclusies.
-
De meest inspirerende customer journeys van 2021
Het einde van het jaar is in zicht. Hét moment om stil te staan en terug te blikken op de campagnes en customer journeys van het afgelopen jaar. Wij zien een enorme groei in het aantal customer journeys en spreken regelmatig goede doelen die er ook mee aan de slag willen. Wat ons betreft een positieve ontwikkeling, want dat betekent dat er veel meer aandacht is voor relatiegerichte fondsenwerving en het aangaan en opbouwen van duurzame relaties met donateurs.
-
Vf 2021: in vogelvlucht door het jaar aan de hand van veertien Vf-artikelen
2021 was een jaar waarin er weer van alles gebeurde in de immer dynamische goededoelensector. In deze lijst vatten we het beste uit het blad voor je samen. Deze artikelen móét je dit jaar gelezen hebben. Wil je specifiek meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving? Dan kan je bij dit artikel terecht.
-
Cultureel Erfgoed
Zo om de twee weken wordt er aangebeld en staat er iemand met een collectebus voor de deur. Meestal een oudere dame of heer met een vertrouwenwekkende blik in de ogen. De collectebus wordt naar je toe bewogen en gelijktijdig wordt de giftvraag gesteld. Mijn antwoord is altijd: ‘Ja’. Er staat in de keuken een potje met kleingeld en daar kunnen altijd een paar euro’s uit gemist worden. Zo gaat het bij mij thuis al jaren. En dat ondanks mijn slechte opvoeding op dat gebied.
-
Digitaal collecteren
Alsjeblieft! Het eerste nummer van de 23e jaargang van Vakblad fondsenwerving. Tevens het eerste nummer van het nieuwe jaar. Voor het eerst dat we het jaar daadwerkelijk beginnen met corona. Alsof het er altijd al is geweest. Ik las laatst op nrc.nl een artikel waarvan de strekking is dat wetenschappers verwachten dat het coronavirus nooit meer zal verdwijnen. ‘De samenleving moet ermee leren leven’. Een vreemd gevoel vind ik dat toch.
-
Landelijk collecterende goede doelen halen door coronacrisis gemiddeld ruim 36 procent minder op met collecteweken
De collecteopbrengst van de 25 landelijk collecterende goede doelen viel door de coronacrisis 36,2 procent lager uit in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit een rondvraag van het Vakblad fondsenwerving onder de non-profit-organisaties die in 2020 een nationale collecteweek hadden gepland. Gezamenlijk haalden de goede doelen ruim 13,2 miljoen euro minder op dan het jaar ervoor, toen de organisatoren geen rekening hoefden te houden met beperkende maatregelen. Vooral de organisaties die tussen maart en juni 2020 langs de deuren gingen, liepen veel inkomsten mis.
-
Vf 2020: Meest gelezen over het coronavirus
We kunnen natuurlijk ook niet om de gebeurtenis heen die niet alleen de goededoelensector, maar de hele wereld vanaf maart heeft ontwricht: de coronapandemie. Wie had ooit kunnen denken dat we het hele jaar thuis zouden zitten, op veilige afstand van onze collega’s, vrienden en familie. Dat er een streep zou gaan door zo goed als alle fysieke evenementen en congressen. Dat fondsenwervende strategieën opnieuw uitgevonden moesten worden, met focus op de telefoon, QR en webinar.
-
Vf 2020: dertien artikelen die je dit jaar gelezen móét hebben
In deze lijst vatten we het beste uit het blad voor je samen. Wat mocht je dit jaar echt niet missen uit het Vakblad fondsenwerving?
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- Volgende pagina