Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten over Vf 22-6
-
‘Corona is niet de grootste vijand waar ontwikkelingslanden mee te kampen hebben’
SOS Kinderdorpen, actief in 136 landen en gebieden, zet zich al 70 jaar met man en macht in voor het welzijn van het kind. Met mooie resultaten. Hoe helpt de kinderontwikkelingsorganisatie kinderen die er alleen voor staan of in een kwetsbare familie opgroeien, door deze coronacrisis heen? Tegen welke problemen lopen ze op en welke acties voeren ze uit? Vakblad Fondsenwerving vraagt het Jolien Storsbergen, contentspecialist corporate communicatie en Renata Ranchor, coördinator Programma’s van SOS Kinderdorpen Nederland.
-
Mag een organisatie 1 cent overmaken om te bedanken of reclame te maken?
Het verplicht vragen om toestemming is een van de belangrijkste voorwaarden voor commerciële en charitatieve communicatie. Maar in hun creativiteit bedenken organisaties soms alternatieve manieren om te communiceren waarbij het soms onduidelijk is welke regels precies gelden. Een voorbeeld is het overmaken van een symbolisch geldbedrag (bijvoorbeeld € 0,01) naar het rekeningnummer van (potentiële) klanten of donateurs, met een boodschap in de omschrijving.
-
Marjolijn Hermus over fondsenwerving
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Deze keer: Marjolijn Hermus, oprichter en directeur bij Stichting Babyspullen.
-
Inkomsten uit nalatenschappen: de cijfers over afgelopen jaar
De inkomsten waarmee goede doelen hun werkzaamheden kunnen bewerkstelligen komen binnen via diverse kanalen. Maar veel van die kanalen staan steeds meer onder druk. Vooral nieuwe wetgeving voert de druk op. Nalatenschapswerving wordt daardoor nog altijd steeds belangrijker. En zoals ieder jaar komt het Centrum Nalatenschappen ook nu weer met een update voor de lezers van Vakblad fondsenwerving.
-
Ontwikkelingen
Drie weken geleden viel nummer vijf van Vakblad fondsenwerving op de mat. En nu is alweer het volgende nummer klaar. Het lijkt natuurlijk wat snel maar dat komt door de situatie waar we sinds mei zo plotseling in zijn beland.
-
Yoren
Jaren geleden maakte ik in Canada voor het eerst kennis met het fenomeen Starbucks. Ik herinner mij die eerste ontmoeting als de dag van gisteren. Dat kwam een beetje door de koffie (extreem groot, extreem duur), een beetje door de huiskamersfeer (fijne fauteuils die structureel bezet waren) en een beetje door het unieke bestelsysteem (twee keer in de rij, waarom ook niet?).
-
Fondsenwerving in (post)coronatijden: crisissen zijn uitdagingen
Visionair is het artikel dat de Italiaanse fondsenwervingsconsultant Simona Bianco vanuit de beslotenheid van haar thuiskantoor schreef in het midden van de Italiaanse coronachaos. Visionair omdat ze de essentie van fondsenwerving vat. De fondsenwervende organisaties – net als de rest van de maatschappij – plooiden zich naar de essentie: het dienen van de visie en de waarden van de organisatie, eerlijke en transparante communicatie over de missie en de noden, aangrijpende storytelling en onverkende methodes snel lerend en flexibel toepassen.
-
Online boodschappen
Millennials, ze staan erom bekend andere visies op de omgang met de aarde erop na te houden dan de generaties voor hen. Zelf behoor ik ook tot de millennialgeneratie. Soms heb ik het idee dat er een smet heerst op dat woord; ik houd er dan ook niet echt van om mezelf zo te typeren, maar goed… feit is, ik ben een millennial.