Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Kennis
-
Why Legacies are Brilliant for Charities and How to Get Them
Praktisch en inspirerend boek van Richard Radcliffe over nalatenschappen vergt een Nederlandse bril.Richard Radcliffe is de Engelse goeroe op het gebied van nalatenschappenwerving. Hij is al vele jaren actief in dit veld en adviseert goededoelenorganisaties in veel landen. Hij heeft nu een nieuw boek geschreven over nalatenschappen. -
Alweer een nieuw boek van Petra Hoogerwerf
Petra Hoogerwerf, oprichter van Veleda advies, kan met recht de meest publicerende auteur in onze sector worden genoemd. Naast haar vele boeken schreef ze ook artikelen en spreekt ze op conferenties. Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart werd met ruim 3000 exemplaren het bestverkochte boek op dit vakgebied. In 2017 verschijnt alweer haar nieuwe boek ‘Echte winst. Over ondernemen met impact.’ Met recht kan ze als vernieuwer worden gezien die ons vakgebied voortdurend een spiegel voorhoudt.
-
Strijdvaardigheid en inspiratie op de eerste Dag van het Mecenaat
Nu het overheidsbudget voor kunst onder druk staat, is het des te belangrijker dat de culturele sector het maatschappelijk nut van kunst helder voor het voetlicht brengt. Gedegen onderzoek en een sterke, eenduidige lobby naar Den Haag én het algemeen publiek zijn essentieel, zo viel te horen op de Dag van het Mecenaat. ‘Cultuur is een gedeeld goed – niet publiek of privaat, laat dat helder zijn.’
-
Jubileum: tiende editie van de Vakdag Fondsenwerving
Zonder fondsenwervers zou het bestaan van heel veel non-profits en zeker van zo’n beetje alle goede doelen er ingrijpend anders uitzien. Het werk, en vooral het resultaat, van de fondsenwervers wordt steeds belangrijker, terwijl de uitdagingen toenemen en de tijden veranderen.
-
Boek: Korte Wijsheden
Het nieuwe boek van Kay Sprinkel Grace is een klein juweel. Het heet niet voor niets The busy Volunteer’s guide to Fundraising want het is een dun boekje (ruim honderd pagina’s) dat in 43 hoofdstukken korte en krachtige wijsheden neerzet over fondsenwerving.
-
Nationale Vakdag Fondsenwerving donderdag 29 maart 2018
Met tien succesvolle Vakdagen Fondsenwerving achter de rug weet iedereen dat je op de Vakdag altijd kunt rekenen op een programma waar werkelijk voor iedereen iets bij zit: van fondsenwervers tot communicatiemensen, van grote organisaties tot kleinere, van werver tot directie of bestuurslid en van ervaren tot niet zo ervaren.
-
Koers Houden is van cruciaal belang
In ons land zijn talloze stichtingen, corporaties en verenigingen. Hun bestuurders en leden zijn begaan met ons lot. De meesten besteden hun tijd vrijwillig. Hoewel er onduidelijkheid bestaat over het aantal vrijwilligers dat erbij betrokken is, zien we nog niet dat het aantal instellingen kleiner wordt. We hoeven ons dan ook nog geen zorgen te maken over dit aspect van het maatschappelijk middenveld.
-
Het belang van merken voor nonprofits is groot
Sinds 2012 biedt de IF-Academy in samenwerking met brand consultancy 37Celsius de leergang merkbeleid voor non-profitorganisaties aan. De leergang is een topopleiding voor managers en directeuren die (na de opleiding Fondsenwerving B) op strategisch niveau met het merkbeleid van de organisatie aan de slag willen. De leergang combineert wetenschappelijk inzicht en theorie over merkenbouw met praktijkgerichte opdrachten. Het is de enige leergang in Nederland die zich toespitst op merkbeleid voor non-profits. We spraken met Jorge Labadie, een van de kerndocenten.
-
Nationale Vakdag Fondsenwerving 2015
De laatste jaren is het niet meer vanzelfsprekend dat de wervingsopbrengsten stijgen. Een groeiend aantal organisaties heeft te maken met stabilisering of zelfs daling. Het wervende werk is er de afgelopen jaren niet gemakkelijker op geworden.
-
Leren van een sector onder vuur
Ook dit jaar bezocht Nassau Fundraising de National Fundraising Convention, samen met een groep Nederlandse fondsenwervers. In de UK loopt fondsenwerving qua ontwikkeling enkele jaren voor op ons land. Het congres is dan ook de uitgelezen plek om te voorspellen wat ons staat te wachten. Veel sessies zijn praktijkgericht, wat het gemakkelijk maakt de learnings te vertalen naar het dagelijkse werk. Daarnaast is het ontzettend leuk om tijdens de reis intensief met collega’s (zie de foto) uit eigen land te sparren.