Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten over Boekrecensie

  • Boekrecensie: ‘Het nieuwe handboek Nalatenschappen’ van Arjen van Ketel

    6 mei 2024

    Zeer recent is het Nieuwe Handboek Nalatenschappen verschenen: een handig, helder en praktisch naslagwerk voor professionele fondsenwervende instellingen. Demografisch cijfermateriaal (babyboom en de grijze groei golf) en economische factoren laten een sterke groei van de waarde van vermogens zien met als gevolg dat nalatenschappen een steeds belangrijker inkomstenbron vormen voor non-profit- en goededoelenorganisaties. Hoofdauteur Arjen van Ketel heeft ook de redactie op zich genomen. Van Ketel is specialist in de werving van nalatenschappen maar het handboek bevat ook acht hoofdstukken geschreven door andere nalatenschapsprofessionals uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ook is het toepassingsgebied uitgebreid naar België in deze nieuwe uitgave.

    Lees meer over "Boekrecensie: ‘Het nieuwe handboek Nalatenschappen’ van Arjen van Ketel"
  • Boekrecensie: 'Goed bedoeld' van Stijn Bruers

    19 februari 2024

    Auteur Stijn Bruers is een kritische wereldverbeteraar wars van onbetrouwbare opvattingen, die zich te allen tijde laat leiden door bewezen wetenschappelijke inzichten. Hij beschouwt zichzelf als een milieuactivist, dierenrechtenactivist, antiracist, antiseksist en ga zo maar door. Hij is o.a. voorzitter en medeoprichter van Effectief Altruïsme België.

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Goed bedoeld' van Stijn Bruers"
  • Boekrecensie: 'Handboek sponsoring en fondsenwerving' van Bienert en Van der Westen

    23 augustus 2023

    Fondsenwerving is een breed vakgebied met heel uitlopende disciplines. Door diverse oorzaken staat sponsor- en fondsenwerving steeds meer in de belangstelling, ondermeer omdat de overheid steeds meer werkt vanuit principes als zelfredzaamheid en marktwerking en dus helaas minder subsidieert. Dit gedegen en geactualiseerde handboek (vierde herdruk), geschreven door professionals met jarenlange ervaring Hans van der Westen en Sofie Bienert, is daarom van grote waarde voor verschillende typen non-profitorganisaties actief in gezondheidszorg, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking, cultuur, natuur, dierenwelzijn, sport en welzijn.

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Handboek sponsoring en fondsenwerving' van Bienert en Van der Westen"
  • Boekrecensie: 'De Kunst van Anders' van Renée Steenbergen

    14 juli 2023

    Als onderzoeksjournalist en kunsthistoricus probeert Renée Steenbergen systemische vraagstukken in de kunstwereld te onderzoeken en bespreekbaar te maken. Deze publicatie kwam tot stand in samenspraak met circa vijftig betrokkenen, belangenverenigingen voor kunstenaars en makers, brancheorganisaties, leidinggevenden van kunstmusea, podia en fondsen. Volgens de auteur beoogt zij een discussie aan te zwengelen over de broodnodige noodzaak van verandering in de cultuursector. 

    Lees meer over "Boekrecensie: 'De Kunst van Anders' van Renée Steenbergen"
  • Boekrecensie: 'Rijksmuseum onbeperkt toegankelijk'

    3 mei 2023

    Het Rijksmuseum is van en is er voor iedereen. Hun missie is het verbinden van mensen, kunst en geschiedenis. Het museum wil kunst en geschiedenis betekenis geven voor een breed (inter)nationaal publiek. Het wil een inclusief museum zijn. Dit betekent in de praktijk dat de toegankelijkheid gewaarborgd dient te zijn voor iedereen dus ook voor mensen met een handicap zoals blinde en slechtziende mensen, dove en slechthorende mensen, mensen in een rolstoel, mensen met dementie, mensen met prikkelgevoeligheid en ga zo maar door.

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Rijksmuseum onbeperkt toegankelijk'"
  • Boekrecensie: 'Filantropie terug naar de tekentafel' van Rien van Gendt

    12 januari 2023

    Filantropie is het kroonjuweel in ons maatschappelijk middenveld dat bestaat uit fondsen, ngo’s, vrijwilligers, sociale ondernemers en impact fondsen. Zelfreflectie en introspectie zijn niet altijd de sterkste punten geweest in de wereld van filantropische fondsen, aldus auteur Rien van Gendt in zijn boek. Daar moet echt in verandering komen. Het moeten meer continue processen worden in de filantropische wereld. 

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Filantropie terug naar de tekentafel' van Rien van Gendt"
  • Boekrecensie: 'Het idealenboek' van Marnix Geus

    23 november 2022

    In 2017 nam auteur Marnix Geus van ‘Het idealenboek’, voorgoed afscheid van de pr-wereld en begon een ondernemende community, getiteld The Present Movement, die streeft naar (gelijk)waardigheid en een inclusievere samenleving. Zijn community tracht bruggen te slaan tussen ondernemers en maatschappelijke initiatieven, projecten en kleine ngo’s die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het leven van kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. 

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Het idealenboek' van Marnix Geus"
  • Boekrecensie: 'Digital Fundraising' van Ewald Verhoog

    4 januari 2022

    Goede doelen worden softwarebedrijven, schrijft Ewald Verhoog. Staat online fundraising nu nog op 8,7 procent in Blackbaud’s Charitable Giving Study (2019), de verwachting is dat dit doorgroeit naar dertig procent in 2035. Zelf meent Verhoog dat dit zelfs naar vijftig procent gaat. Digitale fondsenwerving noemt hij een combinatie van onlineacquisitie, een CRM-systeem en marketing automatisering. In de communicatie moet het goede doel vooral liefde geven aan de (potentiële) gever (‘nurture, nurture, ask’).

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Digital Fundraising' van Ewald Verhoog"
  • Boekrecensie: 'Filantropie' van Theo Schuyt

    17 november 2021

    Professor Theo Schuyt is een groot pleitbezorger van de filantropie. Dat ademt zijn nieuwe boek uit: ‘Filantropie heeft én geeft zin, zowel aan de gever van tijd, kennis en geld als aan de ontvangende partij’. (p.212)

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Filantropie' van Theo Schuyt"
  • Boekrecensie: 'Geven is Leven' van Wim de Bundel

    10 november 2021

    Geven is Leven is een inspirerend boek dat de wereld van goede doelen, sport en het bedrijfsleven hartstochtelijk beschrijft. Wim de Bundel vertelt het verhaal over hoe hij Delta Lloyd op sleeptouw nam om extreem klantgericht te worden. Door topsporters als voorbeeld te nemen, wist hij intern een cultuurverandering te bereiken én klantgerichtheid duurzaam te borgen.

    Lees meer over "Boekrecensie: 'Geven is Leven' van Wim de Bundel"
Close