Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten geschreven door Marijn Thijs

  • Marloes Janssen over fondsenwerving: 'Als je er veel van jezelf in gooit, krijg je ook veel terug’

    18 mei 2023

    In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Marloes Janssen, Development & Private Donations Manager bij IDFA, het internationale documentairefestival wat ieder jaar in Amsterdam plaatsvindt. Naast het werven van donateurs en het beheren van de relaties zet zij zich in om bedrijven aan IDFA te verbinden als businessclub member en organiseert ze bijzondere en verbindende programma’s.

    Lees meer over "Marloes Janssen over fondsenwerving: 'Als je er veel van jezelf in gooit, krijg je ook veel terug’"
  • 'We houden nooit op': modern activisme, lobby en de verschillende rollen van milieuorganisaties

    25 april 2023

    28 januari 2023. Boven de A12 is te zien hoe honderden demonstranten de snelweg oplopen. Ouderen en jongeren. Ze lopen op het stukje snelweg dat ingeklemd is tussen het ministerie van Economische Zaken en het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Ze zwaaien, juichen en lijmen zichzelf vast. Zitten in elkaar gehaakt. Twee demonstranten klimmen in lantaarnpalen om een spandoek op te hangen met de tekst: ‘Stop de fossiele subsidies.’ Na een paar uur halen agenten de demonstranten één voor één weg. ‘Climate justice now. You are not alone. Wij komen terug,’ scanderen de aanwezigen. En dat gebeurt.

    Lees meer over "'We houden nooit op': modern activisme, lobby en de verschillende rollen van milieuorganisaties"
  • Ward Stulens over fondsenwerving: ‘Ik zoek altijd naar persoonlijke verhalen bij de natuur’

    23 maart 2023

    In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Ward Stulens, coördinator giftenwerving bij het Vlaamse Natuurpunt vzw, dat haar hoofdkantoor in Mechelen (België) heeft. Met aangrijpende direct mailings werft hij fondsen voor de te verwerven natuurgebieden in de vijf Vlaamse provincies. Natuurliefhebbers behoren tot de meest gepassioneerde supporters, merkt hij. Zelf kan hij zijn passie volop kwijt in zijn werk.

    Lees meer over "Ward Stulens over fondsenwerving: ‘Ik zoek altijd naar persoonlijke verhalen bij de natuur’"
  • Dit is de opvolger van de acceptgiro: Mijn eenmalige gift

    28 februari 2023

    Daar is hij dan: het alternatief voor de goededoelensector voor de verdwijnende acceptgiro. Het afgelopen jaar werd het ontwikkelen van een nieuw papieren betaalmiddel voor donaties een dossier waar de hele sector – van bureaus tot branchegroepen tot goede doelen – in samenkwam. Na maanden van testen en bijschaven is dit het resultaat: Mijn eenmalige gift. Een nieuw formulier om eenmalige machtigingen te verstrekken. De acceptgiro was vijftig jaar lang een begrip. Een vanzelfsprekend en betrouwbaar betaalmiddel. Dat moet Mijn eenmalige gift nu ook worden. Hoe gaat de sector dat bereiken?

    Lees meer over "Dit is de opvolger van de acceptgiro: Mijn eenmalige gift"
  • Rolf Victorie over fondsenwerving: 'Wat minder nadenken, wat vaker gewoon doen'

    9 januari 2023

    In het Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Rolf Victorie, directeur-bestuurder Fondsenwerving & Communicatie bij Prinses Beatrix Spierfonds. Na jarenlang voor verschillende organisaties als hoofd fondsenwerving actief te zijn geweest, groeide hij begin 2022 door tot directeur van het gezondheidsfonds.

    Lees meer over "Rolf Victorie over fondsenwerving: 'Wat minder nadenken, wat vaker gewoon doen'"
  • Het geefgedrag van gereformeerd Nederland: intrinsiek gemotiveerde, trouwe donateurs

    19 december 2022

    De christelijke filantropie kent een zeer rijke traditie in Nederland. Maar christelijk Nederland is versnipperd: van zeer liberaal tot zeer conservatief. In dit artikel wordt het geefgedrag van de gereformeerde Nederlander bekeken. Hoewel deze groep anno 2022 een stuk kleiner is geworden dan ze van oudsher waren, floreert de gereformeerde geefcultuur nog altijd. Wat drijft deze groep Nederlanders om trouw te doneren? Een derde artikel over Geven en religie: eerder schonk Vf aandacht aan Islamitische- en Boeddhistische filantropie.

    Lees meer over "Het geefgedrag van gereformeerd Nederland: intrinsiek gemotiveerde, trouwe donateurs"
  • Niki de Jonge over fondsenwerving: ‘Ik probeer met al onze donateurs een persoonlijke band te houden’

    22 november 2022

    In het Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Niki de Jonge, fondsmanager bij het TivoliVredenburg Fonds, dat werft voor de ontwikkeling en projecten van cultuur- en muziekpodium TivoliVredenburg in hartje Utrecht. Na een paar jaar op partnerships te hebben gewerkt stapte ze min of meer per ongeluk over naar een positie die haar in het midden van de organisatie heeft geplaatst.

    Lees meer over "Niki de Jonge over fondsenwerving: ‘Ik probeer met al onze donateurs een persoonlijke band te houden’"
  • Georganiseerde en particuliere hulp buiten de poorten van Ter Apel

    8 november 2022

    Buiten de poorten van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel wemelt het regelmatig van de mensen voor wie binnen geen plek is. Vooral tegen het einde van de zomer sliepen er honderden mensen in de buitenlucht, in vaak erbarmelijke, onhygiënische omstandigheden. De beelden uit het nieuws grepen veel mensen aan en lieten ook de goede doelen niet koud. Wat hebben goede doelen buiten de poorten van Ter Apel gedaan en welke rol speelden particuliere acties daarin?

    Lees meer over "Georganiseerde en particuliere hulp buiten de poorten van Ter Apel"
  • Hoe donateurgericht zijn Nederlandse goede doelen?

    3 november 2022

    Goededoelenorganisaties denken steeds vaker na over donateurgericht werken, maar op het gebied van communicatie en relatiebeheer is nog veel verbetering mogelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Dunck Loyalty en Goede Doelen Nederland onder 61 Nederlandse goede doelen actief in verschillende sectoren. Opvallend is dat grotere goede doelen vaker de middelen en structuren ingebouwd hebben om donateurgericht te kunnen zijn.

    Lees meer over "Hoe donateurgericht zijn Nederlandse goede doelen?"
  • Gerda Kranendonk over fondsenwerving: ‘Ik vind het mooi dat fondsenwerving zo meetbaar is’

    18 oktober 2022

    In het Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Gerda Kranendonk, die zich met haar eenmanszaak Miss Message op projectbasis inzet voor een groep van acht tot tien uiteenlopende goede doelen, waaronder het Nationaal MS Fonds, World Animal Protection en CliniClowns. Doordat ze op veel verschillende plekken werkzaam is, zijn haar opdrachten heel verschillend van karakter.

    Lees meer over "Gerda Kranendonk over fondsenwerving: ‘Ik vind het mooi dat fondsenwerving zo meetbaar is’"
Close