Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Berichten geschreven door Gastauteur

  • Opinie: Is simpelweg goed doen, goed genoeg?

    1 september 2021

    Als ik de afgelopen jaren íets geleerd heb, dan is het wel dat er vrijwel altijd een persoonlijke aanleiding is voor een grote gift. Zo sprak ik jaren geleden met grote gevers van KWF Kankerbestrijding. Veel van hen hadden zelf kanker, óf in hun directe omgeving iemand aan kanker verloren. Ook herinner ik mij een grote gever van de Vogelbescherming. Tijdens ons gesprek stond een verrekijker op tafel en mevrouw hield haar tuin nauwlettend in de gaten. Als er een vogel verscheen, wilde ze even kijken. Het geld volgt dus vaak het hart, is mijn ervaring.

    Lees meer over "Opinie: Is simpelweg goed doen, goed genoeg?"
  • Evenementen: er gaat niets boven het echte (live) werk

    12 juli 2021

    De pandemie heeft ons onder andere, geleerd hoe het is om te leven zonder live evenementen. Van bruiloften tot festivals, voetbalwedstrijden tot theatershows, en van etentjes tot werkcongressen… noodgedwongen hebben we ervaren hoe het leven is zonder live bijeenkomsten. En het voelde vreselijk. We misten de energie, het contact dat we hadden wanneer we met andere mensen in dezelfde ruimte, dezelfde straat, dezelfde kamer of rond dezelfde tafel waren. We hebben ons gerealiseerd hoe belangrijk – hoe essentieel – live evenementen zijn voor ons welzijn als individu en voor de maatschappij als geheel.

    Lees meer over "Evenementen: er gaat niets boven het echte (live) werk"
  • Opinie: Op het snijvlak tussen goed willen doen en goed doen

    7 juli 2021

    RTL Nieuws kopte eind vorige maand in: ‘Warren Buffett krijgt zijn geld maar niet weggegeven: nog honderd miljard over’. Het is natuurlijk geweldig dat Buffett al miljarden heeft uitgegeven aan verschillende stichtingen, maar in hoeverre staan al deze goedbedoelde acties van goed willen doen, ook gelijk aan goed doen?

    Lees meer over "Opinie: Op het snijvlak tussen goed willen doen en goed doen"
  • Kleur bekennen: de autoriteit van blauw

    29 juni 2021

    Wist je dat blauw de populairste kleur ter wereld is? Hij is favoriet bij meer dan de helft van alle mannen en een derde van alle vrouwen. Toch is dat niet altijd zo geweest: de oude Grieken vonden het een lelijke, barbaarse kleur en ook de Romeinen konden het maar matig waarderen — alleen dames van lichte zeden droegen in die tijd blauwe kleding.

    Lees meer over "Kleur bekennen: de autoriteit van blauw"
  • Kleur bekennen: de stopping power van rood

    4 mei 2021

    Grappig verhaal. Rond 1830 was men in de VS druk met het aanleggen van het spoor. Om te voorkomen dat de groei van het aantal treinen tot ongelukken zou leiden, werden er kleursignalen geïntroduceerd: voor een groen licht moest je stoppen en bij een wit licht mocht je doorrijden. Maar omdat de straatverlichting ook wit was, reden veel machinisten pardoes door groen. Als nieuwe stopkleur werd voor rood gekozen, want voor de kleur van bloed, zo was de gedachte, zou je toch echt wel stoppen! Sindsdien is rood de universele kleur voor stoppen in het verkeer.

    Lees meer over "Kleur bekennen: de stopping power van rood"
  • Het uitkeringenregister voor stichtingen: waar moet je op letten?

    29 maart 2021

    Op 8 juli 2020 is de wet die de invoering van het UBO-register regelt in werking getreden (1). Dat register is vervolgens op 27 september 2020 ingevoerd. Minder aandacht is besteed aan het nieuwe uitkeringenregister voor stichtingen, verstopt in de staart van het wetsvoorstel. In deze bijdrage gaan wij hier nader op in.

    Lees meer over "Het uitkeringenregister voor stichtingen: waar moet je op letten?"
  • Terugblik op ‘coronajaar’ 2020 – wat vertelt de data ons?

    22 maart 2021

    Het was een bewogen jaar waarin ons leven door het coronavirus op z'n kop werd gezet. Maar wat betekende dit voor de fondsenwerving branche? Gedurende de eerste lockdown in maart ontwikkelde Data Inside een dashboard met daarin geaggregeerde data van al zijn klanten. Dit dashboard geeft inzicht op basis van de giftdata van ruim 1,25 miljoen particuliere donateurs verdeeld over 24 organisaties. 

    Lees meer over "Terugblik op ‘coronajaar’ 2020 – wat vertelt de data ons?"
  • Kleur bekennen

    11 maart 2021

    Waarom warme kleuren ons opwinden en koude kleuren kalmeren

    ‘Wat is je favoriete kleur?’ Waarschijnlijk hoor je deze vraag al sinds je klein bent. En van psychologische test tot sollicitatiegesprek: je komt hem overal tegen. We geven veel betekenis aan kleur. Maar het wordt ook gretig gebruikt om elkaar beter te snappen ('Henk is echt heel blauw!'). En daarmee doen we niet alleen onszelf, maar ook kleur tekort. Waarom warme kleuren ons opwinden en koude kleuren kalmeren:

    Lees meer over "Kleur bekennen"
  • Kascontrole bij verenigingen en stichtingen in coronatijd

    27 januari 2021

    In deze tijd van het jaar vinden bij duizenden verenigingen (Nederland telt meer dan 30.000 sportverenigingen en 150.000 VvE’s) en ook bij veel stichtingen de jaarlijkse controles van de financiën door kascommissies plaats. In normale tijden gaan kascommissies veelal bij de penningmeester op bezoek en bekijken ze ter plaatse de administratie. Met het dringend advies van de regering om bezoek tot maximaal één persoon te beperken is het zaak om de controle op een alternatieve manier te organiseren.

    Lees meer over "Kascontrole bij verenigingen en stichtingen in coronatijd"
  • Waarom deze ontwikkelingscampagnes echt niet meer kunnen

    4 januari 2021

    Hongerige kinderen en witte redders zijn nog altijd aanwezig in campagnes van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Maar ook de ‘nieuwe generatie’-campagnes zijn problematisch, zien Emiel Martens en Wouter Oomen. Jaarlijks reiken zij met het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie een award uit voor de beste én slechtste campagne. Wat gaat er mis, en hoe kan dat beter?

    Lees meer over "Waarom deze ontwikkelingscampagnes echt niet meer kunnen"
Close