Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten geschreven door Caroline Vlietstra
-
Hoe ontwikkel je wel succesvolle samenwerking tussen goede doelen en bedrijven?
Jos Rath promoveerde in juli 2019 op het proefschrift ‘Entrepreneurial Philanthropy Partnerships. In search of alignment’, over samenwerking tussen profits en nonprofits. Bij het verbeteren van de samenwerking tussen goede doelen en bedrijven, met als gezamenlijk einddoel: een grotere filantropische impact, zullen de uitkomsten van het onderzoek goed van pas komen.
-
Stichting Ambulance Wens en Stichting Vaarwens: laatste wensen komen uit
Wanneer artsen hun patiënten vertellen dat er geen kans meer is op genezing, moet er invulling worden gegeven aan de kostbare tijd die nog rest. Doelen dienen te worden bijgesteld. Wat is nog mogelijk, welke wensen kunnen in vervulling gaan? Stichting Ambulance Wens en Stichting Vaarwens zijn ooit begonnen om vervolgens het roer totaal om te gooien en laten inmiddels duizenden dromen uitkomen.
-
Sporters in actie voor goede doelen
Donatieplatforms zijn regelmatig in het nieuws. Meestal rond een speciale gebeurtenis zoals de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Heel soms is de publiciteit minder prettig, zoals bij Dream or Donate, al is er bij het ter perse gaan van dit nummer nog geen goed inzicht in wat er precies aan de hand is. Het leek ons een aardig idee om eens achter de schermen van een nog wat minder bekend doneerplatform te kijken.
-
Direct response tv
Direct response-tv is in Nederland bepaald niet het meestgebruikte kanaal. Om er succesvol mee te zijn is specifieke, dungezaaide kennis en ervaring nodig. Om misverstanden te voorkomen: het is een wervingskanaal. Een flink deel van de spotjes die we op tv zien, gaat over meer algemene communicatie. Er wordt wel een boodschap overgebracht, men probeert het imago of merk te versterken, maar op pure werving zijn ze niet gericht. Al zullen de makers er wellicht nog al eens anders over denken. Want over DRTV bestaan misverstanden.
-
WWF roept Nederland op om sámen met jongeren in actie te komen
‘Lieve volwassenen,’
‘Zou ik even jullie aandacht mogen? Ik maak me zorgen, heel veel zorgen. Zorgen over hoe de aarde eraan toe is als wij net zo oud zijn als jullie. Wij willen het anders doen, maar zonder jullie hulp gaan we het niet redden. Dus kom vandaag nog, samen met ons, in actie. Wachten kan niet meer, daar is het te laat voor.’
-
Droomvluchten voor zieke kinderen met Stichting Peter Pan Club
Soms zijn er van die stichtingen die onder de radar vliegen. Maar dat geldt zeker niet in letterlijke zin voor Stichting Peter Pan Vakantieclub. Al 23 jaar stappen zieke of gehandicapte kinderen aan boord van de Peter Pan Boeing 737 van Transavia en maken een droomvlucht voor de vakantie van hun leven. Hoogste tijd om meer ruchtbaarheid aan de missie van dit goede doel te geven.
-
Grote bedrijven, maatschappelijke ambities
Steeds meer bedrijven vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Als partner van goede doelen kunnen bedrijven maatschappelijke en zakelijke doelen op een mooie manier met elkaar verbinden. Zo zijn Philips, Booking.com, Pampers, Action en Australian een partnership aangegaan met het Longfonds, UNICEF en SOS Kinderdorpen. Stuk voor stuk succesvolle samenwerkingen waar iedereen beter van wordt.
-
Social Impact Bonds viert vijfjarig jubileum
Nederland is wereldwijd een van de koplopers op het gebied van Social Impact Bonds (SIBs). Vijf jaar geleden werd deze vernieuwende manier om maatschappelijke problemen aan te pakken vanuit het Verenigd Koninkrijk naar ons land gehaald. De eerste SIB van Nederland werd in Rotterdam gelanceerd, daarna volgden er nog tien.
-
Bio Vakantieoord: op naar de 100 jaar
Op 21 maart 1927 werd door de toenmalige Nederlandse Bioscoopbond, op initiatief van bioscoopexploitant Abraham Tuschinski, Stichting ‘Bio-Vacantieoord’ opgericht. ‘Voor alle gezindten’ was de spreuk. Doel van deze stichting was het opzetten van een vakantieoord voor kinderen van wie de ouders het niet zo breed hadden. Hoe is Bio Vakantieoord ontstaan, waar staat de stichting tegenwoordig voor en wat zijn de plannen voor de toekomst? Aan het woord is Frans Wientjes, directeur van de stichting.
-
60 Jaar Junior Chamber International in Nederland
De Junior Chamber International heeft reden om feest te vieren. Het is namelijk 60 jaar geleden dat de Nederlandse afdeling van JCI officieel het levenslicht zag. Voor Vakblad fondsenwerving het moment voor een kijkje in het verleden en een blik op de toekomst. Welke projecten heeft JCI verwezenlijkt en wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?