Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Dit zijn de keynotesprekers van IFC 2024

Nieuws

10 oktober 2024

Het International Fundraising Congress (IFC) 2024 wordt geopend door de Spaanse politicus en politicoloog Mar Garcia Sanz en afgesloten door drie jonge pioniers die sociale, politieke en ecologische uitdagingen aanpakken. Dat heeft de organisatie van het congres, The Resource Alliance, deze week bekend gemaakt. Het IFC vindt plaats van 22 tot en met 25 oktober in Noordwijkerhout.

De keynotesprekers van IFC 2024: Mar Garcia Sanz, Archana Konanur Ramachandraiah, Mathilde Caillard en Judy Veríssimo.
De keynotesprekers van IFC 2024: Mar Garcia Sanz, Archana Konanur Ramachandraiah, Mathilde Caillard en Judy Veríssimo.

door Marijn Thijs

Opening: ‘We Rise: A vision for equality, sustainability and social justice’

Mar Garcia Sanz is een van Europa’s meest dynamische leiders in duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid en is secretaris-generaal van de European Green Party. Ze put uit tientallen jaren ervaring in het verleggen van de grenzen van progressieve politiek, duurzaamheid en digitale innovatie en zal op het IFC-podium een lans breken voor een moedige aanpak van de hedendaagse problemen. Ze deelt haar visie voor de toekomst die geworteld is in gelijkheid, klimaatactie en (sociale) rechtvaardigheid. Sanz zal de aanwezigen motiveren om innovatie en activisme te gebruiken om blijvende impact te maken.

Sluiting: ‘Rise, resist, rebuild: Young leaders driving change’

De sluiting wordt verzorgd door een drietal jonge vrouwen die grote uitdagingen proberen te tackelen: Archana Konanur Ramachandraiah, Mathilde Caillard en Jady Veríssimo. Zij vertellen een verhaal over veerkracht, innovatie en leiderschap in hun strijd om blijvende impact te creëren voor kwetsbare gemeenschappen en jonge changemakers te inspireren.

De Indiase Ramachandraiah is sociaal ondernemer met een focus op sociale ontwikkeling en klimaatgerelateerde kwesties. Ze haalde met haar projecten bijna elf miljoen euro op voor sanitaire voorzieningen, wat direct effect had op het aantal schoolverlatende meisjes. Ze ontving van het Indiase Ministry of Women and Child Development een award.

Caillard is sinds 2019 een sleutelfiguur in de klimaatactie Action Justice Climat Paris. De Française is een ‘techno-activist’: ze combineert activisme met muziek en dans en organiseert evenementen waarbij technomuziek wordt gebruikt om politieke boodschappen te versterken. Dit jaar moedigde ze influencers aan zich te verzetten tegen de opkomst van extreemrechtse politiek in Frankrijk.

Veríssimo groeide op in een favela in São Paulo, Brazilië. Na een moeilijke jeugd kreeg ze van 360 mensen een beurs om naar de universiteit te gaan. Datzelfde jaar richtte ze Pontes para o Amanhã (Bruggen voor morgen) op: een project dat ondertussen vijfhonderd kwetsbare tieners heeft ondersteund bij het verkrijgen van educatieve beurzen en werkgelegenheidskansen.

IFC 2024

Het thema van het IFC is dit keer ‘We Rise’. Volgens de organisatoren is het de tijd om onze collectieve krachten in te zetten en als sector samen te komen om een beweging te starten die over de landsgrenzen reikt en groter is dan één enkel doel.

Net als vorige edities is het congres hybride. Met een IFC Online-ticket kunnen de opening en sluiting live gevolgd worden, net als twaalf presentaties. Deze zijn on-demand terug te kijken voor tickethouders. Tickets zijn te verkrijgen via de IFC-website.

Meer over Congressen Keynotespreker Evenementen IFC Online Noordwijkerhout IFC 2024 Archana Konanur Ramachandraiah Judy Verissimo Mar Garcia Sanz Mathilde Caillard

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close