Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Zwitsers filantropisch fonds maakt miljard dollar vrij voor onderzoeksinstituut

Nieuws

8 oktober 2024

Zwitsers vermogensfonds Fondation Botnar heeft aangekondigd een onderzoeksinstituut in Basel te openen en financieren om de wereldwijde gezondheid van kinderen en jongeren te bevorderen. Het fonds ondersteunt de onderzoeksfaciliteit met een miljard dollar over vijftien jaar.

door Marijn Thijs

Volgens Alliance Magazine gaat het instituut de ‘Botnar Institute of Immune Engineering’ heten en zal het zich richten op het ontwikkelen van immuun-gebaseerde diagnostiek en therapieën om de gaten in gezondheidstechnologieën te vullen. Het centrum zal nauw samenwerken met de Universiteit van Oxford. Het instituut zal in 2027 de deuren openen.

Alexander Schulze, interim-CEO van Fondation Botnar, zegt dat het wetenschappelijke endowment in lijn is met de missie van het vermogensfonds. ‘Met deze investering in een onafhankelijk instituut dat baanbrekend onderzoek doet op het gebied van immuuntechnologie, zetten we niet alleen onze steun aan biomedisch onderzoek voort, maar geloven we er ook stellig in dat we een verschil kunnen maken in de vertaling van wetenschappelijke innovatie naar praktische zorg.’

Meer over Kinderen Zwitserland Filantropie over de Grens Gezondheidszorg Basel Botnar Institute of Immune Engineering Fondation Botnar

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close