Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Initiatieven uit Den Bosch, Utrecht en Aruba winnen Appeltjes van Oranje

Nieuws

8 oktober 2024

Stichting Join Us, Stichting Al Amal en Fundacion Movemiento ta Bida hebben de Appeltjes van Oranje 2024 in de wacht gesleept. Dat maakte organisator Oranje Fonds bekend tijdens de uitreiking op Paleis Noordeinde. De winnende initiatieven kregen het Appeltje uit handen van Koningin Máxima.

De winnaars van de Appeltjes van Oranje 2024 met de Koninklijke familie.
De winnaars van de Appeltjes van Oranje 2024 met de Koninklijke familie. © Patrick van Katwijk

door Redactie Vf

Het Oranje Fonds reikte de Appeltjes voor de 22e keer uit aan sociale initiatieven die zich hard maken voor een sociaal-maatschappelijk probleem. Dit jaar was het thema van de Appeltjes ‘Eenzaamheid verminder je samen’ en waren de tien genomineerden organisaties die anderen helpen in beweging te komen en weer regie op hun leven te krijgen.

Winnaars

De Bossche stichting Join Us helpt jongeren tussen twaalf en dertig jaar oud die zich eenzaam voelen en daar verandering in willen brengen. Zij kunnen tijdens bijeenkomsten van de non-profitorganisatie bij elkaar komen om activiteiten te doen en hun persoonlijke uitdagingen aan te gaan, begeleid door een jeugdprofessional. De aanpak wordt ondertussen in tachtig gemeenten ingezet en er is een online-programma. 

Stichting Al Amal uit Utrecht richt zich voornamelijk op vrouwen met een migratie-achtergond, die moeilijk hun weg in de samenleving kunnen vinden. Aan de hand van educatie en activiteiten kunnen ze zich makkelijker in hun omgeving wortelen. Zij worden vervolgens getraind om nieuwe groepen mensen te helpen bij het programma.

Fundacion Movemiento ta Bida uit Aruba is de derde Winnaar van 2024. De organisatie helpt ouderen om deel te nemen in het dagelijks leven op het Caribische eiland, onder andere door bijeenkomsten, workshops en huisbezoeken te faciliteren. Zo groeit onder de doelgroep het zelfvertrouwen en de vaardigheden. Veel van de mensen die worden geholpen, zetten zich later in als vrijwilliger voor het programma.

Prijs

De winnende initiatieven werden gekozen uit tien genomineerden. Zij ontvangen naast het bronzen Appeltje, gemaakt door Prinses Beatrix, een geldbedrag van 25.000 euro.

Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds Aruba Den Bosch Utrecht Fondacion Movemiento ta Bida Join Us Stichting Al Amal

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close