Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

CDA en D66 willen duidelijkheid over uitzonderingspositie loterijen bij telemarketing

Nieuws

8 oktober 2024

Er is onduidelijkheid over de uitzonderingspositie van loterijen bij het verbod op telemarketing op basis van een klantrelatie. Dat schrijft CasinoNieuws.nl op basis van ontwikkelingen in de Eerste Kamer in Den Haag. D66 en CDA vragen zich af waarom de uitzondering, die voor goede doelen loterijen geldt, niet voor de Nederlandse Loterij geldt.

De kanjertruck van de PostcodeLoterij, deel van de Goede Doelen Loterijen.
De kanjertruck van de PostcodeLoterij, deel van de Goede Doelen Loterijen. © Goede Doelen Loterijen (perscentrum)

door Redactie Vf

In de Eerste Kamer werden afgelopen week bij de behandeling van een wetsvoorstel amendementen doorgenomen die een uitzonderingspositie voor charitatieve loterijen in het verbod op telemarketing op basis van een (oude) klantrelatie bespreken. Tijdens de vergadering wilden CDA en D66 duidelijkheid over deze uitzondering voor zogenaamde artikel 3-loterijen, waar de Postcode Loterij en de VriendenLoterij onder vallen. De uitzondering zou namelijk niet gelden voor de loterijen van Nederlandse Loterij, die ook een deel van hun inkomsten afdragen aan goede doelen.

In het verslag van de vergadering is de vraag hoe het kabinet het ingediende amendement leest en of de uitzondering geldt voor ‘ideële of charitatieve doelen’, of alleen voor artikel 3-loterijen. Het kabinet reageert binnenkort.

Meer over Telemarketing Loterijen Goede Doelen Loterijen Klantrelatie Eerste Kamer CDA D66

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close