Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nieuwe app brengt overzicht voor bezoekers Open Monumentendag

Nieuws

27 augustus 2024

De VriendenLoterij Open Monumentendag lanceert een gratis app voor haar bezoekers die dient als gids voor het grootste culturele evenement van Nederland. Met de nieuwe app wil de landelijke organisatie van Open Monumentendag aansluiten bij de behoeften van haar bezoekers.

door Redactie Vf

De nieuwe Open Monumentendag app kwam mede tot stand door een bijdrage van het Cultuurfonds. De app biedt niet alleen een lijst met alle opengestelde monumenten en activiteiten en pushmeldingen over de door de gebruiker geselecteerde monumenten, maar maakt het ook mogelijk om tussen locaties te navigeren met Google Maps. Bezoekers van de dag kunnen op die manier gemakkelijk een route langs monumenten samenstellen, of kiezen uit een van de bestaande routes in de app.

Sinds 1987 openen elk tweede weekend van september ruim 5.000 monumenten in Nederland hun deuren gratis voor het grote publiek. Het jaarlijks terugkerend evenement heeft als doel de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. De dag wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Energie voor Elkaar, het Restauratiefonds, WARP Systems en NVM.

Meer over Cultuurfonds VriendenLoterij Monument App Open Monumentendag

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close