Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vakdag 2024 - Workshops: Prinsjesdag en de toekomst van de giftenaftrek & Zó kom je tot een high-performing team

Nieuws

22 augustus 2024

Ook dit jaar hebben we op de Vakdag fondsenwerving weer een gevarieerd programma aan workshops en panels. Vandaag de volgende twee sessies: een sessie over Prinsjesdag (ook op 17 september dit jaar) en de toekomst van de giftenaftrek, en hoe je bouwt aan een high-performing team.

door Redactie Vf

Prinsjesdag en de toekomst van de giftenaftrek

Sprekers: Remco Keij en Wilbert van Vliet (HVK Stevens)

   

Als er op Prinsjesdag één onderwerp onder het vergrootglas ligt, is het de giftenaftrek. Wordt deze cruciale fiscale stimulans voor donateurs beperkt, of blijft deze intact? Wat betekent dit voor de toekomst van filantropie in Nederland?

Prinsjesdag valt dit jaar samen met de Vakdag. Zo kunnen we direct na de Prinsjesdag-aankondigingen het allerlaatste nieuws analyseren. Die aankondigingen worden normaliter verwacht om 15.15 uur, tijdens de start van deze sessie. We bespreken wat de nieuwe maatregelen betekenen voor goede doelen en kijken of de giftenaftrek, zelfs onder druk, nog steeds kan zorgen voor grotere donaties en sterkere betrokkenheid bij filantropische initiatieven.  

Onze experts laten zien hoe de giftenaftrek niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en aandeelhouders kan stimuleren om te geven. Daarnaast delen we welke fiscale strategieën het beste werken voor verschillende donateurs en hoe goede doelen hier optimaal op kunnen inspelen. We willen daar ook samen over doorspreken: helpt de giftenaftrek ook in de ervaring echt? Spelen grote gevers daarbij een rol? En kunnen we de negatieve geluiden over de giftenaftrek met zijn allen keren? 

Remco en Wilbert willen organisaties zoveel mogelijk laten zien hoe zij de laatste maanden van 2024 optimaal kunnen benutten, juist nu er mogelijk wordt gekort op de giftenaftrek. Samen zorgen we ervoor dat de kracht van filantropie blijft groeien, ongeacht de besluiten van Prinsjesdag.

Nog geen ticket? Zorg ervoor dat je erbij bent!

Zó kom je tot een high-performing team

Sprekers: Ellen van Buuren (Vogelbescherming) en Martijn Witteman (Elke Dag Beter)

 

Hoe zorg je ervoor dat je team resultaatgerichter wordt, zodat ze meer leads, donateurs en leden werven?

Herken je dit? Met veel ambitie ben je samen aan een nieuw fondsenwervend traject begonnen. Met goed doordachte plannen, een nieuwe werkwijze en veel energie in de opstartfase. Maar na het energieke begin lukt het simpelweg niet om de ambities waar te maken. De verwachte aantallen blijven achter op doelstelling, het team begint aan zichzelf te twijfelen.

Dit overkwam een team bij Vogelbescherming. Om uit die impasse te komen is de samenwerking met Elke Dag Beter gezocht. Het verhaal over hoe we dit hebben doorbroken, delen we met je in deze sessie. Ellen en Martijn nemen je mee in de 5 frustraties van teams én hoe je die frustraties aanpakt. Dit haal je uit de sessie:

  • Welke 5 frustraties weerhouden teams ervan hun ambities waar te maken?
  • Inzicht in welk obstakel jóuw team het meeste tegenhoudt;
  • Hoe dan; zó zorg je voor een doorbraak.

Tip: Kom samen met mensen uit je team om het maximale uit deze workshop te halen.

Nieuw dit jaar: de Community Tables! Heb jij een vraag die je graag met collega's wil bespreken op de Vakdag? Laat het ons weten op de Vf-Community, of mail naar redactie@fondsenwerving.nl!

Meer over Giftenaftrek Wilbert van Vliet Vakdag Fondsenwerving Belastingdienst Vogelbescherming Prinsjesdag Remco Keij Ellen van Buuren Martijn Witteman Elke Dag Beter Vakdag 2024 Teamwork

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close