Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Personalia: Tram Nguyen, Nicole van Ingen, Ingrid van Engelshoven

Nieuws Personalia

23 juli 2024

Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Tram Nguyen (Dutch Relief Alliance), Nicole van Ingen (Impact Matters) en Ingrid van Engelshoven (Goede Doelen Nederland).

Tram Nguyen, Nicole van Ingen en Ingrid van Engelshoven.
Tram Nguyen, Nicole van Ingen en Ingrid van Engelshoven.

door Marijn Thijs

Tram Nguyen nieuwe voorzitter Dutch Relief Alliance

Sinds 1 juli is Tram Nguyen van CARE Nederland aangetreden als nieuwe bestuursvoorzitter van de Dutch Relief Alliance (DRA), een samenwerkingsverband van veertien Nederlandse hulporganisaties en lokale partnerorganisaties. Ze volgt in die functie Arjen Joosse (World Vision Nederland) op.

Nguyen was voordat ze wegens haar zwangerschapsverlof even niet werkte, al vicevoorzitter van de Dutch Relief Alliance namens CARE Nederland (sinds januari 2023). Daar is ze de afgelopen twee jaar actief geweest als projectmanager rond de inzet van de non-profitorganisatie in Oekraïne. Eerder werkte ze onder andere voor de Britse tak van CARE en werkte ze namens andere werkgevers in onder andere Irak en Zuid-Soedan.

'De samenwerking binnen deze alliantie is belangrijker dan ooit,' aldus Nguyen. 'We leven in voortdurend veranderende tijden met ongekende hoge noden door conflicten, armoede, natuurrampen en klimaatverandering, gepaar met enorme bezuinigingen op internationale samenwerking.'

Reintje van Haeringen, voorzitter van de Raad van Toezicht van DRA, is blij met de frisse energie die Nguyen brengt. 'Ze brengt ervaring in complexe crises door haar jarenlange ervaringen bij CARE Nederland, en weet waar ze voor staat.'

--

Nicole van Ingen versterkt Impact Matters

Vanaf 15 juni 2024 heeft Impact Matters een nieuwe collega die verantwoordelijk is voor de contacten met stichtingen en ideële organisaties: Nicole van Ingen. 

Nicole heeft een brede HR achtergrond met specifiek ervaring in Strategisch HR beleid, Talent Management, Diversiteit & Inclusie en meer recent in het begeleiden van start- en scale-ups op HR gebied. Daarnaast heeft Nicole ervaring als Expert vrijwilliger bij Impact Matters.

Naast de begeleiding van een aantal projecten richt Nicole zich met name op de intakegesprekken en het samen met de ideële organisaties opstellen van een projectbeschrijving: de basis van ieder succesvol project. Ze heeft het stokje overgenomen van Corina van Rijn, die de afgelopen zes jaar deze rol vervulde.

-- 

Ingrid van Engelshoven benoemd tot RvT-voorzitter Goede Doelen Nederland

Voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven is eind juni door de Algemene Leden Vergadering van Goede Doelen Nederland benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Ze volgt Jan van Berkel op, die acht jaar de voorzittershamer ter hand genomen heeft.

Van Engelshoven diende namens D66 als minister in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was ze onder andere voorzitter van D66, wethouder in Den Haag en Tweede Kamerlid voor D66. Sinds haar vertrek uit Den Haag is ze actief gebleven in verschillende bestuursfuncties en zet ze zich als adviseur in voor Blueyard, een adviesbureau voor de culturele en creatieve sector.

'In de rol van voorzitter van Goede Doelen Nederland zie ik een belangrijke kans om bij te dragen aan het versterken van de maatschappelijke positie van goede doelen in Nederland,' zegt Van Engelshoven over haar aanstelling. 'Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de raad van toezicht en het bestuur om bij te dragen aan het verwezenlijken van de missie van Goede Doelen Nederland.'

Volgens Margreet Plug, directeur-bestuurder van de brancheorganisatie, heeft Goede Doelen Nederland een zeer ervaren voorzitter met ruime politieke en bestuurlijke ervaring gekregen. 'Haar expertise zal van grote waarde zijn voor onze organisatie en leden.'

--

Ben jij ook van baan veranderd? Geef het aan ons door! Mail naar redactie@fondsenwerving.nl.

Meer over Goede Doelen Nederland Ingrid van Engelshoven D66 Impact Matters CARE Nederland Dutch Relief Alliance Nicole van Ingen Tram Nguyen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close