Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vakdag 2024 - Workshops: Donor Drivers inzetten & Event fundraising

Nieuws

22 juli 2024

Ook dit jaar hebben we op de Vakdag fondsenwerving weer een gevarieerd programma aan workshops en panels. Vandaag de volgende twee sessies: over de drijfveren van donateurs en waarom je een Oprah Winfrey niet moet benaderen als een Bill Gates, en over event fundraising: hoe komt het dat evenementen zo goed aanslaan?

door Redactie Vf

Waarom je Bill Gates niet moet benaderen alsof hij Moeder Teresa is!

Spreker: Samuel Visser (Conversion Fundraising)

Om een (potentiële) donateur tot actie over te laten gaan, is het essentieel om te weten waarom iemand doneert. Wat is zijn of haar intrinsieke motivatie, welke drijfveren zijn bepalend en hoe kun je daarop aansluiten in je campagneboodschap.

‘Investeren’, ‘iets nalaten’, ‘mijn plicht vervullen’. Dit zijn drie van de 27 drijfveren van DonorDrivers.com. Hier horen vier type gevers bij: Oprah Winfrey, Lady Di, Moeder Teresa en Bill Gates. Door Donor Drivers te gebruiken sluit je aan bij wat je donateurs belangrijk vinden. Een Moeder Teresa heeft immers een andere geefbehoefte dan een Bill Gates.

In deze workshop vertelt Samuel Visser niet alleen de theorie achter Donor Drivers en hoe je de drijfveren kunt uitvragen en gebruiken: hij laaten ook aan de hand van een klantcase zien hoe je via AI passende teksten kunt generen.

Nog geen ticket? Zorg ervoor dat je erbij bent!

Event fundraising: Groeien tegen de stroom in

Sprekers: Lizzy Kreeftmeijer (iRaiser)

Kentaa verandert in september haar naam in iRaiser. Maar het team blijft hetzelfde en ook de missie verandert niet - non-profit organisaties optimaal ondersteunen met hun online fondsenwerving. Dit jaar is de focus van hun sessie op de Vakdag ‘event fundraising’, want er lijkt iets bijzonders aan de hand te zijn.

Ook dit jaar lopen, zwemmen en fietsen we weer heel wat kilometers voor het goede doel. Tegen de landelijke trend in, waarbij huishoudens steeds minder geven, groeit het aantal donaties dat wordt opgehaald tijdens evenementen. Sterker nog - bij verschillende events is dit jaar het aantal deelnemers hoger dan ooit en het opgehaalde bedrag zelfs verdubbeld.

Hoe komt het dat evenementen zo goed aanslaan? Wat zijn de voordelen van een eigen event ten opzichte van het aanhaken bij een bestaand event? En wanneer is een fondsenwervend event eigenlijk succesvol? Staat dit in verhouding tot de investeringen die je moet doen en wat leveren events nog meer op dan harde euro’s alleen? 

Lizzy Kreeftmeijer van iRaiser bespreekt tijdens deze interactieve sessie samen met een tweetal non-profit organisaties welke trends, learnings en verrassende resultaten er zijn vanuit het eventjaar 2024.

Nieuw dit jaar: de Community Tables! Heb jij een vraag die je graag met collega's wil bespreken op de Vakdag? Laat het ons weten op de Vf-Community, of mail naar redactie@fondsenwerving.nl!

Meer over Vakdag Fondsenwerving iRaiser Kentaa Sport Samuel Visser Evenementen Motivatie Segmentatie Vakdag 2024 Event Fundraising Lizzy Kreeftmeijer Maks Jorritsma Conversion Fundraising Donor Drivers Drijfveren

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close