Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Nieuws per auteur
-
Telecommunicatiewet vanaf 1 juli 2021 van kracht
De nieuwe Telecommunicatiewet zoals die begin dit jaar met algemene stemmen werd aangenomen in de Tweede Kamer zal officieel per 1 juli 2021 van kracht worden. Tot voor kort stond ook 1 januari 2022 nog als mogelijke ingangsdatum op de agenda, maar er is nu toch voor de vroegste optie gekozen.
-
Campagne Goede Doelen Nederland en SBF voor pro-filantropie overheidsbeleid
Goede Doelen Nederland en de SBF-partners willen dat filantropie een prominentere plek krijgt in politiek Den Haag. Met een nieuwe campagne maken de brancheorganisaties het nieuw te vormen kabinet duidelijk hoe en waarom Nederlanders de ruimte moeten krijgen om bij te dragen aan maatschappelijke ontwikkelingen. De campagne wordt eind april gelanceerd.
-
Floris van Hest nieuw aan het hoofd van Vogelbescherming Nederland
Een wisseling van de wacht bij de Vogelbescherming: Floris van Hest wordt per 1 september de nieuwe directeur-bestuurder van de dierenorganisatie. Hij zal dan na een periode van zes jaar zijn post als directeur-bestuurder bij Stichting De Noordzee verlaten.
-
Amper tot geen klachten voor kleine (erkende) goede doelen
Uit een navraag van het CBF blijkt dat de kleine organisaties die via de toezichthouder een Erkenning hebben amper tot geen klachten ontvangen. De organisaties in categorie A (baten tot honderdduizend euro) kregen in totaal 34 boze of verontwaardigde reacties, gemiddeld ongeveer één klacht per vijf stichtingen.
-
Nationale Loterij België schiet goede doelen te hulp met 15 miljoen aan extra schenkingen
De Belgische Nationale Loterij gaat vanaf dit jaar meer geld schenken aan haar beneficianten. Dat heeft staatssecretaris Sammy Mahdi van de christendemocraten CD&V vorige week bekend gemaakt. De Nationale Loterij trekt 15 miljoen extra uit, waardoor het totale bedrag dat de loterij aan goede doelen besteedt vanaf dit jaar 200 miljoen euro bedraagt. ‘Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke inspanningen,’ aldus Mahdi in het Nieuwsblad.
-
NDP: Donateursvertrouwen klimt voorzichtig uit dal
Met de intrede van het coronavirus in de samenleving nam het donateursvertrouwen een duik. Het vertrouwen is nu weer een beetje op de goede weg, blijkt uit de resultaten van de enquête onder het Nederlandse Donateurspanel (NDP) die ieder kwartaal wordt gehouden door WWAV, het CBF en onderzoeksbureau Kien. De respondenten werden deze keer ook gevraagd naar hun visie op donatieplatforms en één jaar goede doelen en corona.
-
'Ook CDA Limburg plukte vruchten van positie afgetreden IKL-directeur Vrehen'
De ontwikkelingen rond de affaire met onlangs aftreden directeur van landschapsstichting IKL Herman Vrehen en het CDA in Limburg volgen elkaar in rap tempo op. Uit onderzoek van NRC blijkt dat het CDA de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten in 2019 deels gefinancierd heeft met geld van IKL.
-
KWF zet punt achter Samenloop voor Hoop
KWF Kankerbestrijding heeft dinsdag ‘met pijn in het hart’ bekend gemaakt te stoppen met de KWF Samenloop voor Hoop. De afgelopen vijftien jaar werd het evenement honderden keren op lokale schaal georganiseerd, maar de relatieve kosten zijn mede door de coronacrisis te hoog om de organisatie van de Samenlopen te blijven verantwoorden.
-
Grootschalig onderzoeksproject tegen dementie ABOARD gestart
Een groep van ongeveer dertig organisaties bundelt de krachten met een grootschalig onderzoeksproject tegen dementie. Het programma ABOARD is op 1 april 2021 van start gegaan en verbindt medische centra, academische instellingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven aan elkaar.
-
Waddenvereniging maant kabinet tot actie uit vrees voor nieuwe containerramp
Nadat containerschip MSC Zoe in januari 2019 miljoenen kilo’s lading verloor in de Noord- en Waddenzee en de wateren vervuilde, kwam de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) met een onderzoek en een aantal aanbevelingen om te voorkomen dat een dergelijke milieuramp opnieuw gebeurt. De Waddenvereniging vindt dat de aanbevelingen zo snel mogelijk moeten worden uitgevoerd of dat er gekeken moet worden naar alternatieven, vertelde Ellen Kuipers van de non-profit dinsdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 64
- 65
- 66
- ...
- 243
- Volgende pagina