Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten over Overheid
-
Goede Doelen Nederland publiceert uitgave over onmisbaarheid goede doelen
Branchevereniging Goede Doelen Nederland heeft een gratis te downloaden uitgave gelanceerd voor iedereen die meer te weten wil komen over de goededoelensector. Aan het 31-pagina’s tellende boekje ‘Wat maakt goede doelen onmisbaar voor onze samenleving’ werkten tientallen non-profitorganisaties en prominenten uit de sector mee.
-
Maatschappelijke alliantie wil dat nieuwe kabinet inzet op uitvoering klimaatbeleid
Een brede alliantie van maatschappelijke partijen roept in een brief het nieuwe kabinet op om stevig in te zetten op ‘uitvoering, realisatiekracht en duidelijke keuzes ten behoeve van de klimaat- en energietransitie in Nederland.’ Onder de ondertekenaars van de brief bevinden zich ook een aantal goede doelen die zich met klimaatverandering bezigen, zoals Natuur & Milieu, Greenpeace en Natuurmonumenten.
-
Stichting Centrum Seksueel Geweld (LCSG) krijgt extra geld van overheid
De komende drie jaar ontvangt de Stichting Landelijk Centrum Seksueel Geweld (LCSG) ruim 1,1 miljoen euro, een verdubbeling van het basisbedrag van 2023. Dat heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) bekend gemaakt. Het geld vloeit voort uit de motie-Van der Laan/Van der Werf over het versterken van de landelijke functie van het Centrum Seksueel Geweld.
-
Ministerie van OCW stelt miljoenen beschikbaar voor onderhoud monumenten
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maakt vijftien miljoen vrij om de restauratie van monumenten te steunen. Van dat geld gaat tien miljoen naar dierentuin Artis om het aquarium mee te herstellen. Het overige geld gaat naar de Bovenkerk in Kampen (1,2 miljoen), de Poldertoren in Emmeloord (1,1 miljoen) en Fort Sabina in Willemstad (Noord-Brabant, 1,9 miljoen).
-
Alliantie filantropie en overheid in Vietnam voor klimaatdoelstellingen
De Vietnamese overheid gaat een partnerschap aan met filantropische organisaties om de ambitieuze klimaat- en energiedoelstellingen van het land te kunnen behalen. Doel is om in 2050 volledig klimaatneutraal (net-zero) te zijn. Zuidoost-Azië is een van ’s werelds meest kwetsbare regio’s voor klimaatverandering.
-
Amnesty International: ‘Demonstratierecht te vaak beperkt’
In Nederland worden te vaak demonstraties onnodig ingeperkt onder het mom van de openbare orde. Dat vindt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De non-profit roept overheid en gemeenten op het demonstratierecht beter te beschermen en publiceert het rapport ‘Demonstratierecht onder druk’.
-
Goede doelen ontvangen energietoeslag van mensen die compensatie niet nodig hebben
Mensen die de energietoeslag van twee keer 190 euro niet nodig hebben kiezen er regelmatig voor om het bedrag te schenken aan een goed doel. Dat merken verschillende goede doelen die zich bezighouden met bijvoorbeeld armoedebestrijding en voedselhulp. Ook een aantal energieleveranciers die de compensatie uitbetalen informeren klanten over de mogelijkheden tot donatie.
-
Minder mensen vinden weg naar museum, verschraling in sector dreigt
De museale sector heeft nog altijd te lijden onder de pandemie, blijkt uit de Museumcijfers 2021 van de Museumvereniging waarin de jaarcijfers van 471 musea zijn opgenomen. Het aantal bezoeken daalde van 13,2 naar 11,8 miljoen, terwijl het aantal bezoekers in 2019 nog op 32,6 miljoen lag. Ruim vier op de tien musea sloot het jaar af met rode cijfers (43 procent). Vooral kleinere, gemeentelijke musea hebben het zwaar.
-
Oproep natuurorganisaties aan kabinet: ‘We kunnen niet zonder natuur’
Een groep van 64 organisaties heeft het kabinet tot doorpakken gemaand in het natuurherstelbeleid. Ze doen de oproep in een advertentie in meerdere landelijke kranten onder het motto ‘We kunnen niet zonder natuur’. Tot de groep organisaties behoren vanuit de goededoelensector onder andere Milieudefensie, Wereld Natuur Fonds en de Waddenvereniging.
-
Artsen zonder Grenzen biedt medische hulp aan vluchtelingen Ter Apel
Artsen zonder Grenzen verleent vanaf vandaag medische en psychologische zorg aan de asielzoekers die op dit moment buiten de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel bivakkeren. Tegelijkertijd roept Artsen zonder Grenzen de regering op verantwoordelijkheid te nemen. Het is de eerste keer dat de hulporganisatie in Nederland hulp aan moet bieden.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- Volgende pagina