Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten over Rogare

  • 'Ontwikkel ethisch beleid voor gebruik beeld beneficiënten voor fondsenwerving'

    21 april 2022

    Alle goede doelen zouden ethisch beleid moeten ontwikkelen voor de manier waarop ze verhalen van de gebruikers van hun diensten in fondsenwervende- en marketinguitingen gebruiken. Beneficiënten dienen meegenomen te worden in de besluitvorming rond het gebruik van uitingen waarin zij met hun verhalen voorkomen, en fondsenwervers moeten erop toezien dat dat gebeurt. Die aanbeveling wordt gedaan in een artikel in het Journal of Philanthropy and Marketing dat pleit voor een nieuwe manier van denken over de framing van beneficiënten.

    Lees meer over "'Ontwikkel ethisch beleid voor gebruik beeld beneficiënten voor fondsenwerving'"
  • Rogare lanceert ‘kenniscollectieven’ die werken aan kennisbank fondsenwerving

    27 mei 2021

    Fondsenwervingsdenktank Rogare heeft zogenaamde kenniscollectieven geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat theorie en data hun weg vinden naar de praktijk. De posities binnen die kenniscollectieven worden onder andere ingevuld door leden van Rogare’s eigen Critical Fundraising Network (CFR) met een specialisatie op een bepaald gebied binnen de fondsenwerving. De eerste twee collectieven richten zich op bedrijfs- en nalatenschappenwerving.

    Lees meer over "Rogare lanceert ‘kenniscollectieven’ die werken aan kennisbank fondsenwerving"
  • Rogare publiceert discussiepaper over botsende fondsenwervingsfilosofieën

    19 augustus 2020

    Al jaren werkt de fondsenwervende sector vanuit een donateurgerichte benadering tot fondsenwerving (‘donor-centered fundraising’, DCF). Het doel van die aanpak is om ervoor te zorgen dat donateurs zich goed voelen over hun eigen geefgedrag. Maar de kern van die aanpak wordt bekritiseerd door Amerikaanse gedachteleider Vu Le, die pleit voor gemeenschapsgerichte fondsenwerving (‘community-centered fundraising, CCF). Omdat de discussie over de twee methodes soms oververhit raakt, publiceert denktank Rogare een discussiepaper over de manier waarop de twee fondsenwervingsfilosofieën samen kunnen gaan.

    Lees meer over "Rogare publiceert discussiepaper over botsende fondsenwervingsfilosofieën"
  • ‘Stem van beneficiant goed doel net zo belangrijk als de stem van donateur’

    14 mei 2020

    De stem van de beneficiant van een goed doel zou meer gewicht moeten krijgen in de manier waarop ngo’s hun verhalen vertellen en verzamelen, suggereert fondsenwervingsdenktank Rogare in een nieuw onderzoekspaper. In het onderzoek gaat het voornamelijk over de waardigheid van de mensen die met het ingezamelde geld geholpen worden. Die worden vaak lijdend geportretteerd, terwijl dat niet nodig hoeft te zijn.

    Lees meer over "‘Stem van beneficiant goed doel net zo belangrijk als de stem van donateur’"
  • Kijk en luister: hoe het Institute of Fundraising tegen seksuele intimidatie in de sector vecht

    19 augustus 2019

    Het Britse Institute of Fundraising (IoF) vraagt aandacht voor donateursdominantie en gevallen van seksuele intimidatie in de sector. Tijdens de Fundraising Convention, die begin juli in Londen werd gehouden, werd er door het fondsenwerversinstituut veel aandacht geschonken aan het probleem. Deze week lanceert het IoF een video met een discussie over het probleem.

    Lees meer over "Kijk en luister: hoe het Institute of Fundraising tegen seksuele intimidatie in de sector vecht"
  • Onderzoeksteam Rogare start project over genderproblematiek in fondsenwervingssector

    23 april 2019

    De internationale fondsenwerversdenktank ‘Rogare’ (Latijns voor ‘vragen’) heeft een project gelanceerd om seksuele intimidatie en geweld in de sector in kaart te brengen. De onderzoeksresultaten zullen niet in één officieel persbericht worden gepresenteerd, maar met enige regelmaat op het Critical Fundraising blog van Rogare geplaatst worden.

    Lees meer over "Onderzoeksteam Rogare start project over genderproblematiek in fondsenwervingssector"
Close