Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten over Tweede Kamer

  • Klantrelatie verdwijnt uit Telecommunicatiewet, maar niet voor goede doelen

    11 juni 2024

    De Tweede Kamer heeft gestemd over twee amendementen die zien op een wijziging van de Telecommunicatiewet. Als gevolg van het amendement van SGP-lid Flach vervalt de klanttermijn voor commerciële organisaties waarbinnen zij klanten zonder voorafgaande toestemming mogen bellen. Voor goede doelen is een uitzondering gemaakt: zij mogen op basis van de klantrelatie donateurs, vrijwilligers en diegenen die een manifestatie hebben bijgewoond blijven bellen. Ook voor loterijen en kranten is een uitzondering gemaakt. Goede Doelen Nederland is blij met deze beslissingen.

    Lees meer over "Klantrelatie verdwijnt uit Telecommunicatiewet, maar niet voor goede doelen"
  • Maatschappelijke alliantie wil dat nieuwe kabinet inzet op uitvoering klimaatbeleid

    30 januari 2024

    Een brede alliantie van maatschappelijke partijen roept in een brief het nieuwe kabinet op om stevig in te zetten op ‘uitvoering, realisatiekracht en duidelijke keuzes ten behoeve van de klimaat- en energietransitie in Nederland.’ Onder de ondertekenaars van de brief bevinden zich ook een aantal goede doelen die zich met klimaatverandering bezigen, zoals Natuur & Milieu, Greenpeace en Natuurmonumenten.

    Lees meer over "Maatschappelijke alliantie wil dat nieuwe kabinet inzet op uitvoering klimaatbeleid"
  • Tweede Kamer wil donaties aan politieke partijen limiteren

    21 februari 2022

    Een groot deel van de Tweede Kamer zou voor de invoering van een maximumbedrag dat politieke partijen in een jaar van een donateur mogen ontvangen zijn. Nu komt het af en toe voor dat een individu een grote schenking doet en daarmee een partij in staat stelt meer te doen.

    Lees meer over "Tweede Kamer wil donaties aan politieke partijen limiteren"
  • Onderscheid risicovolle en -arme kansspelen wettelijk verankerd na debat

    5 januari 2022

    Sinds online gokken legaal is in Nederland wordt de gemiddelde televisiekijker overspoeld met reclames om in te zetten op hun websites. Op 15 december 2021 hield de Tweede Kamer een debat om het over de risico’s van die ontwikkelingen te hebben. Het Goede Doelen Platform heeft de politiek opgeroepen om in het vervolg onderscheid te maken tussen risicovolle en risicoarme kansspelen. Goede Doelen Nederland ondersteunde dit pleidooi. Tijdens het debat stemde een meerderheid voor.

    Lees meer over "Onderscheid risicovolle en -arme kansspelen wettelijk verankerd na debat"
  • Telecommunicatiewet vanaf 1 juli 2021 van kracht

    15 april 2021

    De nieuwe Telecommunicatiewet zoals die begin dit jaar met algemene stemmen werd aangenomen in de Tweede Kamer zal officieel per 1 juli 2021 van kracht worden. Tot voor kort stond ook 1 januari 2022 nog als mogelijke ingangsdatum op de agenda, maar er is nu toch voor de vroegste optie gekozen.

    Lees meer over "Telecommunicatiewet vanaf 1 juli 2021 van kracht"
  • Campagne Goede Doelen Nederland en SBF voor pro-filantropie overheidsbeleid

    15 april 2021

    Goede Doelen Nederland en de SBF-partners willen dat filantropie een prominentere plek krijgt in politiek Den Haag. Met een nieuwe campagne maken de brancheorganisaties het nieuw te vormen kabinet duidelijk hoe en waarom Nederlanders de ruimte moeten krijgen om bij te dragen aan maatschappelijke ontwikkelingen. De campagne wordt eind april gelanceerd.

    Lees meer over "Campagne Goede Doelen Nederland en SBF voor pro-filantropie overheidsbeleid"
  • Teruglezen: Frustrerende ochtend voor goededoelensector bij plenair debat Telecommunicatiewet

    20 januari 2021

    Na een lange periode van uitstel was het woensdag eindelijk zover: de Telecommunicatiewet is vandaag plenair behandeld in de Tweede Kamer. Acht Kamerleden meldden zich aan het spreekgestoelte. Zij deden hun zegje tegen Mona Keijzer, als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat verantwoordelijk voor de wetswijziging. Lees hier het liveverslag van webredacteur Marijn Thijs en expert telefonische fondsenwerving Jeroen Hogenhout terug:

    Lees meer over "Teruglezen: Frustrerende ochtend voor goededoelensector bij plenair debat Telecommunicatiewet"
  • Geen ruimte in agenda Tweede Kamer voor debat Telecomwet dit jaar

    8 december 2020

    De Tweede Kamer heeft de agenda voor de periode tot het kerstreces bekend gemaakt. Ondanks meldingen dat het dossier rond de Telecomwet nog dit jaar plenair zou worden besproken, blijkt er toch geen ruimte voor te zijn. Het debat staat nu onder voorbehoud gepland voor de week van 11 januari 2021, de eerste week na het kerstreces.

    Lees meer over "Geen ruimte in agenda Tweede Kamer voor debat Telecomwet dit jaar"
  • Nieuw amendement ingediend in dossier Telecommunicatiewet

    2 december 2020

    Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) heeft op 26 november een amendement ingediend voor het dossier rond de wetswijziging van de Telecommunicatiewet. Die zou het telefonisch contact voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden inperken. Hij stelt voor dat de termijn waarbinnen bestaande klanten die toestemming hebben gegeven benaderd kunnen worden ‘dient te worden voorgehangen aan beide Kamers’.

    Lees meer over "Nieuw amendement ingediend in dossier Telecommunicatiewet"
  • Update: plenair debat Telecomwet sowieso dit jaar

    2 november 2020

    Het plenair debat over de wetwijziging in de Telecomwet dient, ondanks alle coronaperikelen, nog voor het kerstreces te worden behandeld. Dat is op 27 oktober besloten tijdens de procedurevergadering in de Tweede Kamer. 

    Lees meer over "Update: plenair debat Telecomwet sowieso dit jaar"
Close