Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten geschreven door Wiebe de Graaf
-
Fondsenwervers op de vakdag zetten in op online!
Op de Vakdag werd dit jaar voor het eerst een prijs uitgereikt voor beste standactie. Na ampel beraad was de jury het er unaniem over eens dat online campagnebureau gopublicmet kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uitstak. Waar zet jij je laatste geld op in? Dat vroegen zij de bezoekers van de Vakdag.
-
Help! Hoe vergroten we de Civic Space?
Burgerbewegingen worden op tal van manieren door overheden en het bedrijfsleden bedreigd. Partos – branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking presenteerde in juni een rapport met inspirerende voorbeelden van tegenbewegingen. Hoe kan de ruimte voor burgerinitiatieven vergroot worden?
-
Van Funds Magazine tot Vakblad Fondsenwerving
Het honderdste nummer! Er is wat afgeschreven in al die voorgaande edities van het Vakblad Fondsenwerving dat in de loop der jaren is gaan behoren tot de infrastructuur van de sector. Kijk bij ons in de archiefkasten en je zult zien dat de ingebonden jaargangen inmiddels, zonder overdrijven, een stapel van een paar meter vormen.
-
Fotojournalistiek is onmisbare partner voor goede doelen
World Press Photo, ’s werelds meest prestigieuze fotowedstrijd, brengt sinds 1955 het belang van kwalitatieve fotojournalistiek en persvrijheid onder de aandacht. De tentoonstellingen trekken wereldwijd meer dan vier miljoen bezoekers. Wij gaan het gesprek aan met directeur Lars Boering. Over fotojournalisten, beeld, verhalen en de relatie tot het werk van goede doelen.
-
Amsterdammers helpen Amsterdammers
In Het Parool verschijnt elke zaterdag een verhaal van een minderbedeelde Amsterdammer die een dringende wens heeft. En die wordt vervolgens vervuld. Een opmerkelijk charitassprookje waar de fondsenwerving nu eens niet en de bestedingskant wél de meeste hoofdbrekers oplevert.
-
Feest der (h)erkenning
Zo’n 350 goede doelen mogen zich vanaf 1 juli een erkende fondsenwervende organisatie noemen. dit werd gevierd met het Feest van (h)erkenning in het Friendship Sports Centre in Amsterdam. “Er is erkenning voor de erkenning gecreëerd”, sprak Roline de Wilde, directeur Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). en daar wordt en werd achter de schermen hard aan gewerkt.
-
NRC Charity Awards 2016
Het was een spannende avond voor de studenten van de Willem de Kooning Academie en zesgoede doelen die op woensdag 31 augustus nog in de race waren voor de NRC Charity Awards. De prijs die gewonnen kon worden: een dubbele advertentiepagina in NRC Handelsblad en nrc.next.
-
“Onze online-inkomsten verdubbelen ieder jaar”
Nieuwe media, onlinestrategie, social networking: de sector heeft er de mond vol van en belooft zichzelf gouden bergen, maar kunnen we deze termen nog wel horen? Want wat houdt het begrip ‘nieuwe media’ in en hoe nieuw is het nu eigenlijk? Zijn wij zelf niet reeds lange tijd volledig verklonken met onze mobiele telefoons en social media? Consumeren we zelf niet al jaren online en zetten we al deze nieuwe mogelijkheden ook niet allang in bij onze fondsenwervingspraktijk? De jongste editie van de Vakbijeenkomst op vrijdag 10 juni 2016 bood ons een mooie gelegenheid het peillood eens uit te werpen bij de fondsenwervers die zich voor deze gelegenheid hadden verzameld in Theater Gooiland te Hilversum. Kom maar op: welke onlinemedia gebruiken jullie? Waar zet je het voor in en schuift het gebruik van Facebook eigenlijk al een beetje? Waar loopt jouw organisatie tegenaan? En hoe maak je er optimaal gebruik van? We kregen evenveel antwoorden als dat we vragen hadden. Over wat ‘nieuwe media’ zijn, reageerde men al zeer verdeeld, maar de diversiteit aan praktijkervaringen met onlinemedia was zo mogelijk nog groter. Dat de onlinedonateur niet op iedereen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefende, bleek echter des te meer. Een overzicht.
-
Sterrenfonds drijft op veel goodwill en een sterke organisatie
In een achterstandswijk van Rotterdam staat een basisschool waar 90 procent van de kinderen in groep 7 en 8 al eens in aanraking is geweest met de politie. “Wat doet u met uw handtas,” werd er als eerste aan Marian Eberson gevraagd toen zij op werkbezoek was. “Mijn handtas?” vroeg ze verbaasd, waarna haar werd medegedeeld dat het verstandig was deze in een kluis te doen, omdat de kans groot was dat ze anders de school zonder telefoon of portemonnee zou verlaten.
-
De 'doenateurs' van Natuur & Milieu)
In 2008 werd bij Natuur & Milieu van de ene op de andere dag een vaste subsidie van 1.8 miljoen per jaar stopgezet, dat was bijna een derde van het totale budget. De organisatie moest zichzelf in kort tijdsbestek opnieuw uitvinden. Tegenwoordig verkopen ze zonnepanelen en elektrische auto’s. Directeur campagnes Olof van der Gaag vertelt ons over de opmerkelijke transformatie die de organisatie doormaakte en de unieke manier van fondsenwerving die er werd ontwikkeld.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- Volgende pagina