Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten over Gezondheid
-
Kankerorganisaties KWF, IKNL en NFK roepen op voor Kankeragenda
KWF Kankerbestrijding, het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) roepen op voor de introductie van een Nederlandse Kankeragenda. Op termijn moet dat bijdragen aan de bestrijding van de impact van kanker en de stijging van het 5-jaarsoverlevingspercentage van 65 naar 75 procent. Met de agenda sluit Nederland zich aan bij het Europees kankerbeleid dat op 3 februari werd gepresenteerd.
-
Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation fuseren, maar houden eigen identiteit
Het begin van het jaar is een uitgelezen mogelijkheid voor goede doelen om hun organisatiestructuur te wijzigen. Vandaag (donderdag) maken de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation bekend te fuseren. Beide stichtingen werken al langer samen en met de krachtenbundeling kunnen nieuwe projecten worden opgestart en huidige projecten verder worden uitgebreid. Beide organisatienamen blijven vooralsnog bestaan.
-
Longfonds vraagt aandacht voor belangrijk symptoom van longziekten: benauwdheid
Het Longfonds lanceert vandaag een nieuwe landelijke publiekscampagne waarin aandacht wordt gevraagd voor de honderdduizenden mensen die last hebben van benauwdheid als gevolg van een longziekte. Onder het motto ‘Geef Adem’ wil de gezondheidsorganisatie baanbrekend onderzoek mogelijk maken en de impact van longziekten zichtbaar te maken aan een groter publiek.
-
Marcel Levi wordt voorzitter NWO
Prof. dr. Marcel Levi gaat de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voorzitten. Hij lost op 1 april 2021 Stan Gielen op, die met pensioen gaat. Levi is ook een bekende naam in de non-profitsector: hij heeft op dit moment verschillende nevenfuncties voor gezondheidsorganisaties.
-
Hersenstichting crowdfundt voor onderzoek naar invloed corona op hersens
Hoge koorts, hard hoesten, vermoeidheid en moeite met ademen: het zijn de bekendste symptomen van iemand met een coronavirusbesmetting. Ondertussen is echter ook bekend dat het virus blijvende schade aan verschillende vitale organen aanricht. Denk daarbij aan longschade of ‘lange corona’ – waarbij vooral mensen die weinig symptomen hebben maandenlang heftig vermoeid blijven. Recent onderzoek van Amsterdam UMC wijst nu uit dat het virus ook schadelijker voor de hersenen is dan eerst gedacht. De Hersenstichting start daarom een crowdfundactie voor onderzoek naar het effect van corona op de hersens. Er is nog 60.000 euro nodig voor de start van een onderzoek naar de oorzaak van de schade.
-
Nationaal MS Fonds en MS-Anders als één organisatie verder
Gezondheidsorganisatie MS-Anders en het Nationaal MS Fonds hebben per 1 augustus hun krachten gebundeld. De non-profit zal onder de naam Nationaal MS Fonds verder gaan en focussen op onderzoek, coaching en voorlichting.
-
'Elf procent miljardairs wereldwijd doneerde aan bestrijding coronacrisis'
Van de 2825 miljardairs op de wereld heeft ongeveer elf procent de bestrijding van de coronapandemie financieel gesteund in de periode januari tot en met mei. Van deze groep is de bijdrage bewezen. De kans bestaat dat andere miljardairs via een externe partij, anoniem of in de vorm van goederen een bijdrage hebben geleverd.
-
Stichting 113 Zelfmoordpreventie nu ook te bereiken via 113
De hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie is vanaf vandaag ook te bereiken via het telefoonnummer 113 en 0800-0113. De nieuwe contactopties komen bovenop het al bestaande nummer 0900-0113 en de anonieme chat op 113.nl.
-
Rode Kruis opent Giro 7244 tegen verspreiding coronavirus
Het Rode Kruis heeft Giro 7244 geopend om geld in te zamelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het geld wat via het geopende kanaal binnenkomt wordt vooral besteed aan voorlichting, psychosociale hulp en bijvoorbeeld ambulancevervoer. Daarnaast houdt het Rode Kruis landen met een overbelaste gezondheidszorg (vooral in het Midden-Oosten en Afrika) extra in de gaten, omdat de uitbraak van een virus daar harder toe kan slaan. Daar ligt de inzet nadrukkelijke op goede voorlichting van de bevolking over hygiëne.
-
Dierenbescherming zet Beter Leven keurmerk op zuivel
Als je deze week in de supermarkt voor het schap met de zuivel staat zal het je wellicht opvallen. Veel pakken yoghurt en melk hebben sinds vandaag een Beter Leven keurmerk: de sticker die eerder al op de verpakkingen vleesproducten, eieren en kip afgedrukt stond. Een goede zaak, vinden de organisaties die zich hard maakten voor de bredere introductie van het keurmerk (Dierenbescherming, Stichting Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland).
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende pagina