Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Werving
-
Fondsen werven voor broodnodige extraatjes in de jeugdhulp
Het CBS publiceerde april 2024 dat 42 duizend jongeren niet thuis wonen, maar tijdelijk elders verblijven. Vakblad fondsenwerving dook in de wereld van de jeugdhulp met verblijf in instellingen. Aan het woord zijn fondsenwervers Caroline Smakman (Levvel) en Pascale Winkelmolen (Pluryn), werkzaam bij twee grote jeugdhulpinstellingen en Margot Ende (Stichting Het Vergeten Kind) en Bernique Tool (Nationaal Fonds Kinderhulp), beiden directeur.
-
Crowdfunding? Vergeet de beloning niet
Crowdfunding is een steeds populairdere manier voor goede doelen om online geld in te zamelen voor een specifiek project. Hoewel crowdfunding nog maar een bescheiden bijdrage levert aan het filantropische totaal, biedt het kansen die nog verder benut kunnen worden als er ook naar het aanbieden van een beloning wordt gekeken.
-
QuickScans van fondsenwervingprogramma’s: nalatenschappen, major- en middledonorwerving
De Vakdag fondsenwerving is dé plek voor fondsenwervers om kennis op te doen en ervaringen en tips uit te wisselen. Veel deelnemers komen er ook om nieuwe inspiratie en energie op te doen om daarmee weer volop aan de slag te gaan met het verder verbeteren van de fondsenweving van hun organisatie. Hans Broodman en Willemijn Bergsma bespreken de resultaten van de quickscans die in de Royal Bar werden ingevuld.
-
Vibeke Roeper over fondsenwerving: ‘Fondsen werven is nooit eenrichtingsverkeer’
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Vibeke Roeper, mede-eigenaar van de Texelse buitenplaats Brakestein bij Oudeschild en directeur van het Genootschap Onze Taal. Hoewel ze in beide functies met (immaterieel) erfgoed werkt, is de fondsenwerving voor beide doelen volledig anders.
-
Heidi Leeuwangh over fondsenwerving: ‘Onze oudgasten zijn onze belangrijkste ambassadeurs’
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Heidi Leeuwangh, medewerker PR, Communicatie en Fondsenwerving van Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam. Na een rondleiding door het prachtige gebouw tegenover het Erasmus MC, vertelt zij over het werven voor het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Doel is om zorgen weg te nemen voor mensen in een moeilijke periode van hun leven.
-
De toekomst van direct mail: van massa naar maatwerk
Direct mail (DM) is al jaren een krachtig middel in de fondsenwervende programma’s van goede doelen. Van oudsher werd het gebruikt als bulkkanaal. Grote aantallen identieke berichten werden verstuurd naar een breed publiek. Het doel: zoveel mogelijk mensen bereiken in de hoop dat zoveel mogelijk mensen geven. Maar de fondsenwervende sector is constant in beweging. Als goed doel wil je dat jouw DM-programma daarin meebeweegt. Hoe je dat doet? Zet je donateur centraal. Margriet Mol gaat in op de veranderingen, met als voorbeeld de Maag Lever Darm Stichting.
-
Fanny Castel over fondsenwerving: ‘Het oplossen van uitdagingen begint bij het financieren van onderzoek’
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Fanny Castel, relatiebeheerder Trusts & Foundations bij het University Fund Wageningen, een aan Wageningen University & Research (WUR) gelieerde ANBI. De van oorsprong Française zet zich sinds 2015 in voor het fonds dat professoren en wetenschappers ondersteunt in hun onderzoeken naar duurzamere voedselsystemen, betere biodiversiteit en duurzamer gedrag.
-
Crowdfundingplatforms voor non-profits en particulieren: een vergelijkend onderzoek
Dat crowdfunding nog altijd aan populariteit wint, zal voor niemand in de fondsenwervende sector een verrassing zijn. Het is steeds gemakkelijker geworden om als particulier een actie op te zetten en gelden te werven bij bekenden en geïnteresseerden. Goede doelen maken ook gretig gebruik van de mogelijkheden die er zijn: veel organisaties organiseren digitale collectes die in hun opzet weinig verschillen van crowdfundingsacties.
-
Marloes Janssen over fondsenwerving: 'Als je er veel van jezelf in gooit, krijg je ook veel terug’
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Marloes Janssen, Development & Private Donations Manager bij IDFA, het internationale documentairefestival wat ieder jaar in Amsterdam plaatsvindt. Naast het werven van donateurs en het beheren van de relaties zet zij zich in om bedrijven aan IDFA te verbinden als businessclub member en organiseert ze bijzondere en verbindende programma’s.
-
Cryptodoneren: de toekomst voor goede doelen?
Bitcoin, Ether, USDC. Het zijn bekende cryptomunten. Maar worden ze ook aan goede doelen geschonken? The Giving Block schrijft in haar jaarverslag dat steeds meer non-profits donaties met crypto toestaan. Het platform verwacht dat in 2027 voor meer dan een miljard wordt gedoneerd via crypto. De gemiddelde gift via crypto (204 dollar) is bijna 31 keer hoger dan een gemiddelde online gift. Reden genoeg om deze mogelijkheid van schenken op te nemen als goed doel. Of wegen de voordelen niet op tegen de bezwaren? Vakblad fondsenwerving sprak met diverse experts uit Nederland en België. Ook vertellen het Rode Kruis en Fonds Gehandicaptensport over hun ervaringen met cryptocurrency.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 10
- Volgende pagina