Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten over Belastingdienst
-
Prinsjesdag: giftenaftrek blijft, schenken door bedrijven kan duurder worden
Donkere wolken pakten zich samen boven de goededoelensector in aanloop naar Prinsjesdag. Hoewel de geruchten niet veel goeds beloofden, lijken de kabinetsplannen voor de filantropische sector relatief positief uit te vallen. Vf spreekt Wilbert van Vliet, tax director bij HVK Stevens, over de implicaties van de kabinetsplannen.
-
Vakdag 2024 - Workshops: Prinsjesdag en de toekomst van de giftenaftrek & Zó kom je tot een high-performing team
Ook dit jaar hebben we op de Vakdag fondsenwerving weer een gevarieerd programma aan workshops en panels. Vandaag de volgende twee sessies: een sessie over Prinsjesdag (ook op 17 september dit jaar) en de toekomst van de giftenaftrek, en hoe je bouwt aan een high-performing team.
-
GDN en SBF over gevolgen wijziging giftenaftrek: ‘Grote maatschappelijke schade’
Goede Doelen Nederland (GDN) heeft samen met de SBF-partners (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie) een sector-brede inventarisatie van de negatieve gevolgen van de beperking van de giftenaftrek gedaan. Zij concluderen: de maatschappelijke schade is nu al groter dan de potentiële opbrengst van de maatregel. De organisaties illustreren hun bevindingen met dertien concrete casussen.
-
Belastingdienst opent online ANBI Loket
De Belastingdienst heeft een online loket geopend waar ANBI-aanvragers informatie kunnen inwinnen. Het loket is bedoeld voor kleine en middelgrote aanvragers van een ANBI-status die behoefte hebben aan praktische uitleg over het opzetten van een organisatie voor het algemeen nut en de eisen die daaraan worden gesteld. Bezoekers van de website kunnen via het loket contact opnemen met deskundigen.
-
Belastingdienst: ‘Vermogenden duiken inkomstenbelasting door constructies met zelf opgerichte ANBI’
Vermogenden kunnen de inkomstenbelasting die zij moeten betalen verlagen door een ANBI op te richten en daar zelf aan te doneren. Dat schrijft de NOS op basis van een onderzoeksrapport naar ‘opmerkelijke belastingconstructies die de Belastingdienst geregeld in de praktijk tegenkomt’.
-
Uiterlijke inschrijfdatum UBO-register: 27 maart 2022
Organisaties hebben tot uiterlijk 27 maart 2022 de tijd om zich in te schrijven in het nieuwe UBO-register. Omdat er nog onduidelijkheid heerste over de manier waarop bestuurders van anbi-organisaties in het register zouden komen te staan hebben veel non-profits dat nog niet gedaan. Nu het zeker is dat er voldoende onderscheid wordt gemaakt, worden ook goede doelen aangemoedigd zich in te schrijven.
-
Onbelaste vrijwilligersvergoeding blijft 1800 euro
De onbelaste vrijwilligersvergoeding zal in 2022 niet veranderen. Het bedrag blijft, net als in 2021, 1.800 euro, staat in de bijlage van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2022.
-
Commissie onderzoekt definitie algemeen nut bij anbi’s
Demissionair staatssecretaris van Financiën Vijlbrief heeft een commissie van drie deskundigen ingesteld die de definitie van algemeen nut in relatie tot anbi’s onder de loep gaat nemen. De rechten en plichten die bij de anbi-status komen zijn al langer een discussiepunt: wie bepaalt wat algemeen nut heeft? De eerste resultaten worden in maart gepresenteerd.
-
Belastingdienst maakt standaardformulieren publicatie jaarrekening beschikbaar
De Belastingdienst heeft de standaardformulieren openbaar gemaakt om de informatie uit de jaarrekening van grote ANBI's te standaardiseren. Ze zijn nu te verkijgen via de site van de fiscus. ANBI’s hebben tot 1 juli om jaarverslagen over 2020 te publiceren.
-
Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding per 2021 honderd euro hoger
De maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding is ten opzichte van vorig jaar met honderd euro gestegen naar 1800 euro. Het vrijgestelde bedrag stijgt met de inflatie.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- Volgende pagina