Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Berichten over Onderzoek
-
Fundraiser Online: groei goede doelen stagneert op alle sociale media
Het blijkt lastig om de groeivertraging op sociale media een halt toe te brengen. Het aantal volgers van goede doelen op Twitter, Facebook en Instagram groeit weer iets langzamer dan het vorige kwartaal, blijkt uit de cijfers van fondsenwerversblog Fundraiser Online na metingen in februari en maart. In veel gevallen zitten er dusdanige haken en ogen aan de resultaten dat er niet van structurele, stabiele groei gesproken van worden.
-
Onderzoekers VU publiceren research naar sociale informatie en geefgedrag
Drie onderzoekers verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam: Claire van Teunenbroek, René Bekkers en Bianca Beersma, hebben een onderzoek gepubliceerd naar de effectiviteit van sociale informatie bij de beïnvloeding van het geefgedrag. Heeft het nut om informatie te delen over hoeveel men doneert? De conclusie: het delen van sociale informatie heeft een licht positief effect, maar is ‘geen wondermiddel’.
-
Ook in VS explodeert aantal online giften
Non-profit organisaties in de Verenigde Staten hebben in het coronajaar 2020 liefst 21 procent meer online donaties binnengehaald dan het jaar ervoor. Dat schrijft het Blackbaud Institute in haar jaarrapport over het Amerikaanse geefgedrag.
-
Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie wil wetgeving voor gezondere voeding
De Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie, bestaande uit het Diabetes Fonds, de Hartstichting, MLDS en de Nierstichting, wil dat er in een nieuw regeerakkoord aandacht komt voor wetgeving die het eten en drinken van Nederlanders gezonder maakt. Dat doen ze op basis van een eigen peiling waaruit blijkt dat veel mensen het belangrijk vinden dat voedsel gezonder wordt. De oproep wordt ondersteund door UNICEF, de gemeente Amsterdam en JOGG.
-
Vergrijzingsupdate 2021 brengt geefmotieven generaties in beeld
Dat Nederland langzaam maar zeker vergrijst mag geen nieuws meer zijn. Maar wat betekent dat voor de goededoelensector en fondsenwerving? Om inzicht te krijgen in de leeftijdsopbouw van Nederland en het geefgedrag van verschillende generaties lanceert VOOR Fondsenwerving de Vergrijzingsupdate.
-
Oxfam: Corona heeft verschillen tussen arm en rijk nog verder vergroot
In het jaarlijkse rapport over de economische ongelijkheid in de wereld concludeert Oxfam Novib dat de kloof tussen arm en rijk nog groter is geworden als gevolg van de coronacrisis. Het vermogen van de duizend rijkste mensen is alweer terug op het niveau van voor de corona-uitbraak, terwijl de gevolgen voor de armste mensen nog meer dan tien jaar na kunnen etteren.
-
NDP: Donateursvertrouwen eind 2020 gestabiliseerd
De daling van het donateursvertrouwen die in juni, vermoedelijk als gevolg van de coronacrisis, is ingezet, is in de laatste maanden van 2020 een halt toegebracht. Dat betekent dat men niet optimistischer, maar ook niet pessimistischer zijn geworden over hun eigen geefgedrag en het Nederlandse geefklimaat, blijkt uit de resultaten van de enquête onder het Nederlandse Donateurspanel (NDP) die ieder kwartaal wordt gehouden door WWAV, het CBF en onderzoeksbureau Kien. Ditmaal werden de respondenten ook gevraagd naar de onderwerpen die wat hen betreft aandacht verdienen in 2021 en naar de perceptie goede doelen op social media.
-
SBF-rapport over waarde van non-profit sector als deel belangenbehartiging gepubliceerd
Koepelorganisatie SBF heeft een rapport gepubliceerd waarin het de maatschappelijke waarde van de non-profit sector onder de loep neemt. De conclusies: actief bijdragende burgerinitiatieven zijn van grote maatschappelijke waarde, omdat die het samenbindend vermogen in de samenleving versterken en bijdragen aan een open democratie.
-
‘Overheden hebben non-profits onvoldoende gesteund en erkend in coronatijd’
Overheden hebben onvoldoende steun en erkenning gegeven aan non-profits tijdens de coronapandemie. Dat schrijft de Charities Aid Foundation (CAF) naar aanleiding van een onderzoeksrapport naar de reactie van internationale overheden op de coronapandemie. In het rapport zijn beleidsreacties ter ondersteuning van filantropische donaties en het maatschappelijk middenveld bestudeerd.
-
WWF vraagt aandacht voor massale ontbossing door Europa
In de periode tussen 2004 en 2017 is op verschillende plekken in Azië, Afrika en Zuid-Amerika voor in totaal 43 miljoen hectare aan natuur vernietigd. Dat is een gebied ter grootte van tien keer Nederland, schrijft het WWF. De natuurorganisatie publiceert vandaag een overzichtsrapport over ontbossing voor landbouw en waarschuwt meteen voor de gevolgen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 4
- 5
- 6
- ...
- 12
- Volgende pagina